Over Riksja Family Amerika

Amerika specialist

Riksja Family Amerika is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Jolinda van der Heide

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Met mijn man en 2 kinderen van 4 en 7 jaar heb ik 2 jaar in Amerika gewoond, vlakbij Boston. Een van de dingen die ik zo gaaf vind aan Amerika is de uitgestrektheid van de natuur, je kunt hele stukken rijden zonder iemand tegen te komen. Mijn kinderen vinden het heerlijk om te ontbijten in een echte Amerikaanse diner en van zo’n hele stapel pancakes te smullen.

Tijdens onze tijd in Amerika hebben we veel van het land gezien en aan het eind van onze tijd daar hebben we nog een maand rondgereisd. Een hoogtepunt voor ons was New York, zo gaaf om met die kleine mannen in zo’n grote stad rond te lopen en heerlijk te spelen in Central Park met uitzicht op de skyline. Voor de kinderen is onze trip naar Disney ook echt onvergetelijk geweest, mijn jongste zoon is er nog steeds helemaal vol van dat hij gezien heeft waar Mickey Mouse woont.

Margot Vleeming

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Reizen is mij van kinds af aan al meegegeven. Ik vertelde in de klas naar welk land ik zou gaan en wat daar allemaal te zien en te doen is, heerlijk vond ik dat! Ik ben heel blij dat ik, nu nóg dagelijks andere reizigers spreek om ervaringen uit te wisselen én om hen ervan te overtuigen hoe mooi het is om de wereld ook aan je kinderen te laten zien. Nu ik zelf reis met mijn eigen kinderen van 4 en 6 jaar, zijn de reizen weer een andere, nieuwe beleving geworden. We hebben een rondreis over Bali gemaakt en we hebben met z’n vieren Zuid Afrika bezocht. In Florida waren kreeg ik kippenvel toen mijn kids aan het juichen en klappen waren toen de dolfijnen langs onze boot omhoog sprongen en mee zwommen. Ook de airboat tocht in de Everglades was gillen met mijn dochter van 6 toen we door de bochten sjeesden. Toen de krokodil heel dichtbij de boot kwam was het daarentegen doodstil…

Birgit Theijssen

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Ik houd ervan om te reizen met mijn gezin. Niets leuker dan met je kind (in mijn geval) de wereld te ontdekken. Waarbij Amerika uiteraard het land is van de onbegrensde mogelijkheden: de uitgestrekte natuur en weidsheid, de mega-grote porties, de ontzettend aardige mensen en de lange zandstranden. Destijds was het hoogtepunt van onze reis de prachtig mooie Highway 1 en de ontmoeting met Mickey 😉
Deze zomer ga ik Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen vertellen en kijk ik enorm uit naar Flipperen in zeekoerivier, in Florida.

Linda ter Horst

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Amerika heeft een speciaal plekje in mijn hart. Toen ik begin 20 was heb ik een tijdje bij mijn familie in de omgeving van Boston gewoond en een aantal jaar geleden ben ik teruggegaan om een grote rondreis door Zuid-West Amerika te maken in combinatie met een bezoek aan New York. Yosemite (foto) vond ik een van de mooiste parken. Mijn favoriete park was toch wel Yellowstone, een uniek gebied met geisers, heetwaterbronnen, buffels en beren.

Ik heb al veel van de wereld gezien maar Amerika steekt er zeker met kop en schouders bovenuit, op weinig andere plekken is de natuur zo overweldigend en afwisselend. Ik vind het heerlijk uren rond te rijden en nauwelijks iemand tegen te komen, zoals in Monument Valley. Inmiddels ben ik nu 33 en moeder van een dochter van 5 jaar en een tweeling van 3 jaar. Met mijn oudste dochter ben ik op reis geweest naar Canada en Thailand en onlangs zijn we met zijn allen naar Zuid-Afrika geweest. Ik heb ervaren hoe leuk het is om nu de wereld met mijn kinderen rond te reizen.

lokale agent amerikaOnze partner ter plaatse

In Amerika werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Amerika reis, in goede handen bent.

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je je eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.