Over Riksja Family Amerika

Amerika specialist

Riksja Family Amerika is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Angelique Lieberton

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al aan het reizen. Toen ik klein was vond ik Ameland al exotisch, na mijn studie ging ik wel iets verder weg. Ik heb toen zo’n 7 maanden door Zuidoost-Azië gereisd en een jaar in Australië gewoond en doorheen gereisd. Daarna heb ik veel van de wereld gezien met mijn man en later ook met onze twee jonge dochters. We hebben onder andere een prachtige camperreis gemaakt door het zuidwesten van Amerika en met onze meiden een lange reis door Australië. In al onze reizen is natuur belangrijk. Waar er prachtige natuurparken zijn, of mooie stranden, daar kun je ons vinden!

Petra Kramer

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Na twee maal in Amerika te zijn geweest, Florida en de Westkust, heeft dit land mijn hart gestolen. Wat een land van uitersten! Een prachtig en veelzijdig land om met kinderen te bezoeken. Met deze eigen ervaring(en) vind ik het erg leuk om andere reizigers/gezinnen enthousiast te maken en mooie reizen voor samen te stellen. Van eindeloos (lijkende) wegen, prachtige Nationale Parken tot wereldsteden als New York, Miami en San Francisco.  Mijn persoonlijke favoriet is Bryce Canyon National Park, een ongelofelijk mooi park met grillige rotsformaties in de vorm van pilaren zo ver als je kijkt. Neem vooral de moeite om een wandeling naar beneden te maken en dit park van nog dichterbij te bekijken.

Margot Vleeming

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Reizen is mij van kinds af aan al meegegeven. Ik vertelde in de klas naar welk land ik zou gaan en wat daar allemaal te zien en te doen is, heerlijk vond ik dat! Ik ben heel blij dat ik, nu nog steeds dagelijks andere reizigers spreek om ervaringen uit te wisselen én om hen ervan te overtuigen hoe mooi het is om de wereld ook aan je kinderen te laten zien. Nu ik zelf reis met mijn eigen kinderen van 5 en 8 jaar, zijn de reizen weer een andere, nieuwe beleving geworden. We hebben o.a. een rondreis over Bali gemaakt en we hebben met z’n vieren Zuid Afrika bezocht. In Florida kreeg ik kippenvel toen mijn kids aan het juichen en klappen waren toen de dolfijnen langs onze boot omhoog sprongen en mee zwommen. Ook de airboat tocht in de Everglades was gillen met mijn dochter (toen 6) wanneer we door de bochten sjeesden. Toen de krokodil heel dichtbij de boot kwam was het daarentegen doodstil…

Birgit Theijssen

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Ik houd ervan om te reizen met mijn gezin. Niets leuker dan met je kind (in mijn geval) de wereld te ontdekken. Waarbij Amerika uiteraard het land is van de onbegrensde mogelijkheden: de uitgestrekte natuur en weidsheid, de mega-grote porties, de ontzettend aardige mensen en de lange zandstranden. Destijds was het hoogtepunt van onze reis de prachtig mooie Highway 1 en de ontmoeting met Mickey 😉
Deze zomer ga ik Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen vertellen en kijk ik enorm uit naar Flipperen in zeekoerivier, in Florida.

Annemarie Nicolai

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Ik vind het fantastisch om de wereld te ontdekken. Samen met mijn man ben ik onder andere naar Maleisië en Peru geweest, en met onze twee dochters hebben we een rondreis door Thailand en het Zuidwesten van Amerika gemaakt. Ik ben echt fan van Amerika: Zulke prachtige gevarieerde landschappen had ik nog nooit gezien. Geen saai moment tijdens de autoritten! Daarbij vind ik het ‘cowboys en indianen’-gevoel wat je krijgt als je door dit weidse land rijdt een hele gave ervaring. Hoogtepunten voor mij en mijn gezin waren het fietsen tussen de rode rotsen in Zion en het bezoek aan de bijzondere Antelope canyon, waar mijn dochter op school direct een spreekbeurt over wilde houden.

Volgend jaar hoop ik twee keer naar Amerika te reizen! In het voorjaar naar Nashville en in de zomer wil ik graag mijn gezin meenemen naar Florida.

Linda ter Horst

Reisspecialist Riksja Family Amerika

Amerika heeft een speciaal plekje in mijn hart. Toen ik begin 20 was heb ik een tijdje bij mijn familie in de omgeving van Boston gewoond en een aantal jaar geleden ben ik teruggegaan om een grote rondreis door Zuid-West Amerika te maken in combinatie met een bezoek aan New York. Yosemite vond ik een van de mooiste parken. Mijn favoriete park was toch wel Yellowstone, een uniek gebied met geisers, heetwaterbronnen, buffels en beren.

Ik heb al veel van de wereld gezien maar Amerika steekt er zeker met kop en schouders bovenuit, op weinig andere plekken is de natuur zo overweldigend en afwisselend. Ik vind het heerlijk uren rond te rijden en nauwelijks iemand tegen te komen, zoals in Monument Valley. Inmiddels ben ik nu 33 en moeder van een dochter van 5 jaar en een tweeling van 3 jaar. Met mijn oudste dochter ben ik op reis geweest naar Canada en Thailand en onlangs zijn we met zijn allen naar Zuid-Afrika geweest. Ik heb ervaren hoe leuk het is om nu de wereld met mijn kinderen rond te reizen.

lokale agent amerikaOnze partner ter plaatse

In Amerika werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Amerika reis, in goede handen bent.

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je je eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.