Huurauto Amerika voorwaarden

Rijbewijs en leeftijd voor Amerika autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 21 jaar. Voor jonge bestuurders, tot 25 jaar, is er een toeslag van toepassing van US$ 25,- excl tax per dag, deze betaal je ter plaatse. Ook dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Medebestuurders huurauto Amerika

Indien je bij ons een auto huurt dan mag je medebestuurder voor ook achter het stuur kruipen. Bij ophalen in Los Angeles, San Francisco en San Diego is dit 1 extra bestuurder, bij ophalen in Las Vegas of Florida zijn hier extra kosten aan verbonden. Uiteraard kun je er plaatse altijd nog meer bestuurders op het contract laten zetten (kosten betaal je ter plaatse). Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs en credit card (zie betaling en borg). Mocht je ook in het bezit zijn van een Amerikaans of Canadees paspoort dan kun je hiermee geen auto huren, dit is niet toegestaan in verband met de belasting.

Pick up / drop off kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde pick up of drop off fee. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Bij ons betaal je daar ook voor en zijn de kosten afhankelijk van de plaats. Tussen de staten Nevada (Las Vegas), Californië (Los Angeles en San Francisco) en Arizona (bijvoorbeeld Phoenix) heb je geen drop off kosten.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. Voor een babystoeltje, voor een baby van 0-9 maanden betaal je US$ 6,99 per dag en voor een kinderstoeltje voor een kind van 9-24 maanden US$ 6,99,- per dag. Geef dit duidelijk aan in je reisaanvraag zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren.

Huurperiode

De minimum huurperiode voor autohuur Amerika is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen als Canada en Mexico te rijden in verband met de verzekering.

Betaling en borg voor Amerika autohuur

Indien wij een huurauto Amerika voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Je hoeft niet direct een borg te betalen. Wel wordt er, als zijnde borg, een blanco afdruk (slip) van je creditcard van de hoofdbestuurder gemaakt door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf als deze je auto aflevert bij je hotel of wanneer je deze zelf oppikt bij aankomst op de luchthaven. Deze blanco slip krijg je weer terug als je de huurauto inlevert. De borg dient per creditcard betaald te worden, zonder een creditcard krijg je de huurauto in Amerika niet mee.

Eigen risico

In geval van schade en/of diefstal belast de verhuurder je met een eigen risico. Dit bedrag betaal je ter plaatse en wordt na thuiskomst door de verhuurder vergoed. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten.

Brandstof vol/leeg

De huur auto wordt met een volle tank afgeleverd. Bij het ophalen van de auto betaal je voor de brandstof. Bij ophalen in Las Vegas en Florida is de volle tank al wel inbegrepen in de huurprijs. De verhuurder kan een hogere literprijs hanteren dan de lokale literprijs. De auto mag met een lege tank ingeleverd worden, dan wordt het bedrag voor een volle tank van je creditcard afgeschreven. Voor ongebruikte brandstof wordt geen restitutie gegeven. Bij autohuur van 3 dagen of minder zal de creditcard belast worden voor de waarde van de benzine opgereden uit de tank.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Amerika wordt, net als in Nederland, rechts gereden. De maximum snelheid op de snelweg (interstate) is 65 mile oftewel zo’n 100 km, en binnen de bebouwde kom 50 km. Pas altijd goed op je snelheid, niet alleen vanwege de verkeersregels, maar er wil nog wel eens een geit of ander dier plotseling de weg oversteken.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

 Klik hier om terug te gaan naar het autohuur overzicht van Riksja Family Amerika