Florida Amerika Kids - surfen Cocoa Beach

Surfin’ USA

Cocoa Beach

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cocoa Beach – Kennedy Space Center – Cocoa Beach
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 152,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 249,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Veel gezinnen vinden het fijn om hun Florida gezinsreis te starten met een paar dagen strand. Niet meteen ondergedompeld worden in de Disneyparade, maar eerst even acclimatiseren en bijkomen van de vlucht. Cocoa Beach vinden wij hiervoor de aangewezen plek, omdat het op ongeveer anderhalf uur rijden van Orlando Sanford luchthaven ligt. Wij verblijft twee nachten in een standaard hotel met zwembad aan Cocoa Beach. Een fijne plek om je Florida reis met kinderen te beginnen; met je voeten in het zand, typisch Amerikaanse restaurants en grote surfwinkels.

Overnachten: 2 nachten in een hotel aan het strand
  • entree

  • maaltijden

  • autohuur

  • fooien

Cocoa Beach - surfenDag 1 en 2 – Aankomst & verblijf Cocoa Beach

Na aankomst op de luchthaven van Orlando Sanford haal je de huurauto op. Na een korte uitleg over het rijden op Amerikaanse wegen, vertrek je naar Cocoa Beach. De rit duurt, afhankelijk van het verkeer, ongeveer anderhalf uur. Je slaapt in een hotel met zwembad gelegen aan het strand.

Het hotel wat we voor je regelen ligt aan het strand en heeft ruime kamers. In het restaurant kan je prima ontbijten, lunchen en dineren. Wij vonden de koffie erg lekker! Mocht je buiten het hotel willen dineren, wij vonden de Maik Tiki bar bij de pier een aanrader. Het is een fijne plek om bij te komen van de vlucht en aan het warme, vochtige klimaat te wennen.

surfles-florida-reis-tienersHet gedeelte van Cocoa Beach waar je slaapt, heeft niet echt een centrum. Het is meer een lang gerekt dorp met grote surfshops en wat fastfood restaurants langs de weg. Niet heel spannend, maar wel een fijne plek om rustig aan te doen. Wij liepen tegen zonsondergang naar de pier waar wat winkeltjes en restaurantjes zijn. In de surfwinkels kun je boogieboards of surfboards huren voor een paar uur waterpret. De echte sportievelingen kunnen hun hart ophalen en een surfles nemen. Bij Ron Jon’s Surf School worden surflessen voor kinderen georganiseerd in kleine groepjes van maximaal vier kinderen. Je kunt dit ter plaatse regelen.

’s Avonds bezochten wij Cocoa Village, het oude centrum, waar je veel kleine winkels en sfeervolle boutiques vindt. Dit oude centrum ligt op een kwartiertje rijden vanaf je hotel. Sla alvast de eerste souvenirs in en strijk vervolgens neer op een terrasje.

gezinsreis florida car amerikaDag 3 – Vertrek uit Cocoa Beach

Na het ontbijt en misschien nog een duik in zee kun je je storten op Orlando’s attractieparken met Meet Mickey en de rest.

Als je de parken al gezien hebt of niet zo’n pretparkfan bent, steek dan Florida over naar de westkust en duik de de natuur in om te Flipperen in zeekoerivier of om te relaxen op (Dol)fijn schelpenstrand.

Reizigers aan het woord: Familie Nieman (dochters 8 & 12 jaar)

“Vanmorgen ontbeten bij de Starbucks, daarna naar het strand. Lekker water en mooie golven, leuk gezicht die pelicanen die het water in duiken om een visje te scoren. De meiden genoten van de atlantische oceaan en de golven. Aan het eind van de middag richting Kennedy Space Center, het bezoekerscentrum van de NASA / Cape Canaveral, diverse raketten op de foto gezet natuurlijk.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: Kennedy Space Center

Reissom: € 65,- per volwassene
€ 50,- per kind
Inbegrepen: dagticket voor Kennedy Space Center

Tijdens je verblijf in Cocoa Beach kunnen we een bezoek aan het Kennedy Space Center voor je boeken. Je rijdt hier in een ongeveer een half uur naartoe.

Wij vonden een van indrukwekkendste attracties de Shuttle Launch Experience. Stap in dit nagebouwde ruimteschip en wordt gelanceerd. Met het licht, geluid en de bewegingen is het net echt. Vlieg vervolgens met een 3D-bril op door het heelal, wandel met een gids over het terrein of lunch met een echte astronaut. Deze veteraan vertelt dan onder het genot van een lunch alles over zijn ervaringen. Wil je lunchen met de astronaut? Laat het ons even weten.

Welke optie wil je aanvragen?

Surfin’ USA
Optionele excursie: Kennedy Space Center
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan