Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 51

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Inspect-a-gator

  Everglades Florida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Everglades City
  Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
  Reissom: € 70,- per volwassene
  € 52,- per kind

  Ervaar de Everglades, Florida, tussen de lokale bewoners. De meeste gezinnen rijden, mede vanwege de muggen, in een dag door naar de drukke badplaatsen aan de kust. Zonde vinden wij, want zo heb je weinig tijd om de grootste subtropische wildernis in Amerika te zien en de zompige sfeer in the bayou (= moerassige rivierarm) te ervaren. Daarom kiezen wij voor een verblijf in een lodge of hotel. De kamers zijn meestal ruim genoeg voor het hele gezin, hebben airco en horren. Wel ben je geregeld op pad, dus zul je wel een paar muskietenbulten als souvenir meenemen uit het zompige binnenland.

  We regelen een tocht per airboat, dé manier om de moerassen in te duiken. Bij veel airboot rides in de Everglades gaat het om de fun. Wij hebben een lokale aanbieder gevonden, wiens gidsen van fun houden, maar óók iets zinnigs over de natuur vertellen. Maak ook een van de wandelingen vanaf de visitors centers.

  Overnachten: 1 nacht in Everglades lodge met zwembad
  Excursie: airboot tocht door Everglades moeras
  Maaltijden: 1 x ontbijt
  Overig: Junior Ranger boekje
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreekosten ($10,-)

  • autohuur

   “Vanochtend waren we nog in de Everglades. Hier hebben we een tocht gemaakt met de airboat. Dit was weer een super leuke ervaring. Met hoge snelheid en een enorm kabaal glij je over het moeras. Ondertussen gaan we alligators spotten. We hebben er meerdere van heel dicht bij gezien. De natuur is hier echt prachtig.” Familie Mooi (kinderen van 9 & 12 jaar)

  Everglades Florida met kinderenDag 1 – Aankomst Everglades City

  De meeste reizigers rijden in 2,5 uur van Sanibel aan de westkust naar Everglades City. De boeiendste route gaat langs de kust over de US 41. Reis je vanuit Miami naar de Everglades, dan is het 2 uur rijden.

  In de middag kom je aan bij je accommodatie. Onderweg zie je tuim opgezette (plantage) huizen, gebouwd langs de rivier en omringd door mangrovebos. De locals zijn veelal ’t type hangsnor en truckerspet. Wij vonden ze heel vriendelijk, belangstellend en gastvrij.

  Je verblijft in een lodge of hotel, afhankelijk van de beschikbaarheid. Beiden hebben een zwembad.

  florida reizen kinderen everglades Amerika’s Middags kun je met je auto de Everglades inrijden. Eigenlijk bestaat het gebied uit 2 delen: het bosrijke Big Cypress Reserve en vlakke moerassen van de Everglades. Via een hobbelige, onverharde weg dieper de moerassen inrijden. Vaak liggen er alligators te zonnen langs de weg.

  Wij bezochten in de middag het Shark Valley visitors center en deden een trail van 6 kilometer. De kids renden met de Junior Ranger kaart uit de reispapieren vooruit om zoveel mogelijk planten en dieren aan te kunnen kruisen. ’s Avonds vind je de echte Everglades sfeer bij Camelia’s crabshack: een restaurant aan de rivier met verse gerechten, vuurkorven en in het weekend live muziek.

  florida reizen kinderen everglades AmerikaDag 2 – Airboottrip en vertrek Everglades Florida

  Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in een uurtje over de Tamiani Trail de Everglades in. Hier stap je op 11.00 uur vanaf de steiger de airboot in. De propellor slingert aan en maakt flinke herrie. Je krijgt oordoppen om het kabaal enigszins te dempen, maar een fatsoenlijk gesprek kun je de komende 40 minuten niet voeren. De kinderen krijgen een zwemvest aan. Met de gids duik je per airboot het moeras in. Op de bredere rivieren ga je volle kracht vooruit. In de verte zie je grasland dat steeds dichterbij komt.

  De boot gaat stoppen denk je, maar dat doet hij niet. Voor je het weet zweef je over land. Voor ons was het elke keer even schrikken, maar dit is toch deels waarvoor je naar de Everglades komt: over land te varen! De gids vertelt je over het ecosysteem en de dieren. Je ziet alligators, kleurige vogels en schildpadden. Een alligator is niet hetzelfde als een krokodil. Een alligator heeft een brede snuit, terwijl een krokodil een spitse snoet heeft en agressiever is. Krokodillen komen wel voor in de Everglades, maar zijn zeldzaam.

  florida reizen everglades vogel amerikaNa de tocht heb je tijd voor een lunchbreak. In het restaurant kun je bizarre gerechten als alligator tails eten, of gewoon kip met patat. Als je buik vol is stap je in de auto op weg naar Caribische sferen op de Florida Keys. Hier bieden we we twee opties voor korte Florida reizen met kinderen.

  Je reist in drie tot vier uur zuidwaarts over de Overseas Highway, die de tientallen eilanden met bruggen verbindt, naar Beachcruisen op Key Lime. Of je reist dichterbij in twee uur naar (Dol) fijne hangmatbaai, een rustiger plekje op de Keys om de laatste dagen van je reis dolfijnen te ontmoeten, in een hangmat te hangen en buiten een visje te grillen.

  florida everglades muggen amerikaTips voor Everglades, Florida reizen met kinderen

  De Everglades muskiet

  Vooral tijdens de zomermaanden zijn er veel muskieten in de Everglades. Je lodge heeft horren en een binnenzwembad met glazen dak, zodat je in de lodge geen last hebt. DEET, lange mouwen en pijpen en de autoramen dichthouden helpen de beesten verder van je af te houden. Toch zul je wel een paar muskietenbulten als souvenir meenemen uit de zompige binnenlanden van Florida.