AmerikaKids - Florida rondreis everglades alligator

Inspect-a-gator

Everglades Florida

 • Overzicht
 • Inclusief
 • In het kort
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Everglades City
Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 75,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 83,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ overnachting in Everglades lodge met binnenzwembad, inclusief ontbijt
✓ Airboottocht door Everglades moeras
✓ Junior Ranger boekje

Overnachten: 1 nacht in Everglades lodge met zwembad
Excursie: airboot tocht door Everglades moeras
Maaltijden: 1 x ontbijt
Overig: Junior Ranger boekje
 • Ervaar Everglades Florida tussen de lokale bewoners. De meeste gezinnen rijden, mede vanwege de muggen, in een dag door naar een badplaats aan de kust. Zonde vinden wij, want zo heb je weinig tijd om de grootste subtropische wildernis in Amerika te zien en de zompige sfeer in the bayou (= moerassige rivierarm) te ervaren. Daarom kiezen wij voor een verblijf in een lodge of hotel. De kamers zijn meestal ruim genoeg voor het hele gezin, hebben airco en horren. Wel ben je geregeld op pad, dus zul je wel een paar muggenbulten als souvenir meenemen uit het moerassige binnenland.

  We regelen een tocht per airboat, dé manier om de moerassen in te duiken. Bij veel airboat rides in de Everglades gaat het om de fun. Wij hebben een lokale aanbieder gevonden, wiens gidsen van fun houden, maar óók iets zinnigs over de natuur weten te vertellen. Hun voorvaderen waren namelijk inwoners van het gebied.

 • maaltijden naast het ontbijt

 • entreekosten ($10,-)

 • autohuur

Everglades Florida met kinderenDag 1 – Aankomst in Everglades City

De meeste reizigers rijden in twee en een half uur van Sanibel naar Everglades City. De boeiendste route gaat langs de kust over de US 41. Reis je vanuit Miami naar de Everglades, dan is het twee uur rijden.

In de middag kom je aan bij je accommodatie. Onderweg zie je ruim opgezette (plantage) huizen, gebouwd langs de rivier en omringd door mangrovebos. De locals zijn veelal ’t type hangsnor en truckerspet. Wij vonden ze heel vriendelijk, belangstellend en gastvrij.

Je verblijft in een lodge of hotel, afhankelijk van de beschikbaarheid. Beiden hebben een zwembad.

florida reizen kinderen everglades Amerika’s Middags kun je met je auto de Everglades inrijden. Eigenlijk bestaat het gebied uit 2 delen: het bosrijke Big Cypress Reserve en vlakke moerassen van de Everglades. Via een hobbelige, onverharde weg kan je dieper de moerassen inrijden. Vaak liggen er alligators te zonnen langs de weg.

Wij bezochten in de middag het Shark Valley visitors center en deden een trail van 6 kilometer. ’s Avonds vind je de echte Everglades sfeer bij Camelia’s crabshack: een restaurant aan de rivier met verse gerechten, vuurkorven en in het weekend live muziek.

florida reizen kinderen everglades AmerikaDag 2 – Airboattrip en vertrek Everglades

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in een uurtje over de Tamiani Trail de Everglades in. Hier stap je de airboat in. De propellor slingert aan en maakt flinke herrie. Je krijgt oordoppen om het kabaal enigszins te dempen, maar een fatsoenlijk gesprek kun je de komende 40 minuten niet voeren. De kinderen krijgen een grote koptelefoon op. Met de gids duik je per airboat het moeras in. Op de bredere rivieren ga je volle kracht vooruit. In de verte zie je grasland dat steeds dichterbij komt.

De boot gaat stoppen denk je, maar dat doet hij niet. Voor je het weet zweef je over het moeras. Voor ons was het elke keer even schrikken, maar dit is toch deels waarvoor je naar de Everglades komt: over land te varen! De gids vertelt je over het ecosysteem en de dieren. Je ziet alligators, kleurige vogels en schildpadden. Een alligator is niet hetzelfde als een krokodil. Een alligator heeft een brede snuit, terwijl een krokodil een spitse snoet heeft en agressiever is. Krokodillen komen wel voor in de Everglades, maar zijn zeldzaam. Tijdens deze rit bezoek je ook een nagebouwd dorpje waar je een korte boardwalk kunt maken.

florida reizen everglades vogel amerikaNa de tocht kun je nog wat rondstruinen in het winkeltje en van het toilet gebruik maken. Dan stap je in de auto op weg naar Caribische sferen op de Florida Keys. Hier bieden we twee opties voor korte Florida reizen met kinderen.

Je reist in drie tot vier uur zuidwaarts over de Overseas Highway, die de tientallen eilanden met bruggen verbindt, naar Caribisch Key West. Of je reist dichterbij in twee uur naar Islamorada of Key Largo, waar je kunt Relaxen in je hangmat of om te gaan snorkelen en van de fijne sfeer te genieten.

florida everglades muggen amerikaTips voor Everglades, Florida reizen met kinderen

De Everglades muskiet

Vooral tijdens de zomermaanden zijn er veel muskieten in de Everglades. De lodge heeft horren en een binnenzwembad met glazen dak, zodat je in de lodge geen last hebt van deze beesten. DEET, lange mouwen en pijpen en de autoramen dichthouden helpen de beesten verder van je af te houden. Toch zul je wel een paar muggenbulten als souvenir meenemen uit de moerassige binnenlanden van Florida.

 Familie Mooi (kinderen van 9 & 12 jaar)

“Vanochtend waren we nog in de Everglades. Hier hebben we een tocht gemaakt met de airboat. Dit was weer een super leuke ervaring. Met hoge snelheid en een enorm kabaal glij je over het moeras. Ondertussen gaan we alligators spotten. We hebben er meerdere van heel dicht bij gezien. De natuur is hier echt prachtig.” 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan