Caribisch Key West

Key west Florida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Key West Florida
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 141,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 237,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ overnachtingen in low key resort met Caribisch sfeertje
✓ inclusief zwembad

Overnachten: 2 nachten in low key resort met Caribisch sfeertje en zwembad
  • Welkom op Key West Florida, de meest zuidelijk gelegen Key met een vrolijke Caribische setting. Tijdens je Key West reis slaap je aan de rand van het gezellige oude centrum vol witte huizen met veranda’s. Ondanks dat het populair is en er tegenwoordig miljoenen toeristen komen, heeft het nog steeds een vrijgevochten karakter. Door de afgelegen ligging was dit jaren een plek voor avonturiers, hippies en kunstenaars/schrijvers als Hemmingway. De locals zijn laidback, tolerant en levensgenieters. Grote uitgestrekte stranden vind je er niet, wel azuurblauwe baaien en terrasjes aan de pier. De leukste manier om het eiland te ontdekken is per fiets vinden wij. Huur zelf een fiets bij het hotel of in het centrum en fiets door de gezellige straten naar het uiterste puntje van de Keys.

  • maaltijden

  • autohuur

  • fietshuur

florida amerika keys highway

Dag 1 – Aankomst in Key West

De meeste reizigers gaan van de Everglades naar Caribische sferen op de Keys. Je rit is dan vrij lang (ongeveer vijf uur), maar als je regelmatig de benen strekt voor een hamburger of een muffin, wordt het nog een leuke (en lekkere) reisdag ook. Het eerste deel gaat langs bossen en moerassen in de Everglades. Vervolgens de Overseas highway, één van de meest bizarre en mooiste routes van Florida, die tientallen eilandjes met bruggen verbindt. Een leuke plek voor een break is No Name Pub net voor No Man’s Key. Eén van de oudste pubs op de Keys, waar locals graag een visje eten.

Bij aankomst in Key West rijd je naar je resort met zwembad, rustig gelegen aan de rand van het gezellige oude centrum met witgeverfde huizen. Binnen een kwartier ben je met de huurauto in het centrum, waar wij een hapje gingen eten.

gezinsreis-florida-fietsenDag 2 – Fietsen over Key West

Vandaag heb je alle tijd om Key West op de fiets te verkennen. Afhankelijk van waar je slaapt huur je deze zelf bij het hotel of anders in het centrum. Het oude centrum is wat gezellig druk. Hier vind je meeste bars, restaurants en winkels, waar de cruisebootstoeristen komen shoppen. Een zijstraatje verder wordt het al een stuk rustiger en kan je route beginnen. Je ziet kleine veranda’s bij witte huisjes die opgefleurd worden met bougainvilles.

Maak een tussenstop bij de villa van Ernest Hemmingway, rijdt langs een stijlvol gospel kapelletje en stop bij het smile punt voor dé foto.

Tip: neem wat broodjes en drinken mee, voor een picknick op een Caribisch strand. Er zijn verschillende strandjes op Key West. Onze favoriete plek is Fort Zachary Taylor beach (ongeveer $2,- p.p. entrance fee). Een smal tropisch strand met het helderste water van Key West, op twintig minuten lopen van Duval Street. Je kunt er goed zwemmen en zelfs snorkelen.

florida keywest duval amerikaDag 3 – Vertrek uit Key West

Vandaag verruil je Key West voor de onderwaterwereld in de rustiger gelegen Upper Keys en kun je relaxen op het strand met (Dol) fijn schelpenstrand. Het is ongeveer anderhalf uur rijden en het is minder druk dan op Key West.

Je kunt ook je reis afsluiten in het bruisende Miami met Cadillacs aan cocktailboulevard, ongeveer vier uur rijden vanaf Key West. Koop je laatste souvenirs en geniet van de langgerekte zandstrand van South Beach.

Klik hier om deze bouwsteen aan te vragen. Voor meer bouwstenen ga je terug naar het bouwsteen overzicht van gezinsreizen Florida.

key west strand amerikaTips voor gezinsreizen Florida

In het spoor van Hemmingway
Eén van de bekendste plekken op Key West is het huis van Hemmingway, naast schrijver vooral bekend door z’n avontuurlijke levensstijl. Als je geen fan bent, is dit geen must-see. Het is dan leuker om een drankje te doen in de oude kroeg van Hemmingway. Dit is niet Sloppy Joe’s (die er wel mee pronkt en t-shirts verkoopt), maar Captain Tony’s Saloon (heette vroeger Sloppy Joe’s).

Key Lime pie
De lokale lekkernij heet Key Lime pie. Wij vonden hem iets te zuur, maar je wilt het toch even proeven…

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan