Relaxen in je hangmat

Islamorada/Key Largo Florida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Islamorada / Key Largo
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 197,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 295,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ overnachtingen in Caribische Inn
✓ mogelijkheid tot snorkelen
✓ dichtbij Bahia Honda National Park

Overnachten: 2 nachten in een Caribische inn met zwembad
  • Welkom op Islamorada, de Caribische verrassing van je Florida reis met kinderen. Islamorada bestaat uit verschillende kleine laidback eilandjes in de Upper Keys. Wij vonden hier een sfeervolle Caribische hideaway aan het strand. De onderwaterwereld van Islamorada Florida is dé plek waar het enige levende rif van Amerika te bewonderen is. Vergeleken met Key West zijn de Upper Keys rustiger. Hier komt men om te vissen, te snorkelen en te relaxen. ’s Avonds grill je een visje op het strand, volgens ons dé manier om te genieten van je verblijf op de Keys. Je bent dichtbij de luchthaven van Miami. Ideaal wanneer je je Florida reis met kinderen op Islamorada wilt beginnen of juist afsluiten.

  • maaltijden

  • autohuur

  • excursies

hangmat-florida-keys-rondreisDag 1 – Aankomst in Islamorada

Vanuit de Everglades rijd je in zo’n twee en een half uur naar Islamorada in de Upper Keys. Kom je vanuit Key West dan is het ongeveer twee uur rijden naar je Caribische strandhotel.

De eilanden zijn smal, waardoor je altijd dichtbij de enige hoofdweg zit. Ze noemen de accommodaties hier hideaways, omdat je even weg bent van de dagelijkse beslommeringen. De kamers zijn kleurrijk en er is een zwembad. Terwijl de kinderen schelpen gaan zoeken op het strand, schommel je wat in je hangmat terwijl je geniet van het uitzicht op de turquoise zee.

florida kinderen baai amerika

Dag 2 – Snorkelen en relaxen

Vandaag raden we een bezoek aan het Bahia Honda National Park aan. Onderweg zijn er verschillende leuke stops langs op de Overseas Highway, die vanaf de Upper Keys helemaal tot aan Key West loopt. Je betaalt ongeveer $6 per auto om Bahia Honda National Park binnen te komen.  Om in Caribische sferen te eten op het strand, ga je ’s avonds naar Morada Bay beach café. Of grill een visje op het strand bij je Caribische hideaway. Je kunt verse vis halen bij Fish Company vismarkt (’s zondags gesloten). Bij je accommodatie staan meerdere grills. Vraag op de vismarkt tips voor het grillen van je vis in de Key-style.

 

reis florida kinderen palm amerikaDag 3 – Vertrek uit Islamorada

De meeste gezinnen eindigen hun rondreis Florida in het bruisende Miami, met Cadillacs aan cocktailbar. Maar kun je geen genoeg krijgen van de Keys? Laat het ons weten zodat we een extra nacht (of meerdere) voor je kunnen reserveren in je Caribische hideaway.

Vind je het fijn om je reis Florida met kinderen op het strand van de Keys te eindigen? Dat kan prima, volgens ons. Je reist namelijk in ongeveer tweer uur weer terug naar de luchthaven van Miami. Daar lever je je huurauto weer in, voordat je terugreist naar huis.

Tips voor je Reis Florida met kinderen

Robbie’s Marina

Dit is een vissershaventje waar je voor ongeveer $3,- een emmer haring koopt. Vanaf de pier voer je pelikanen en gigantische tarpons, die boven het water uitspringen. Ook is hier een super leuk marktje waar er locale, felgekleurde producten worden verkocht.

Key stranden

De Keys zijn koraaleilanden met smalle, vaak kunstmatig aangelegde strandjes. Een lange wandeling over een breed zandstrand zit er niet in. Er zijn wel leuke plekken om te zwemmen, snorkelen en neer te ploffen. Naast Bahia Honda (hier vind je echt strand!), is Anne’s beach een aanrader. Een rustige plek met kleine verscholen baaitjes tussen de mangrove. Het strand is koraalachtig met veel steentjes, maar als je het water ingaat is de bodem zacht. Wij namen voor de zekerheid waterschoentjes mee voor de kinderen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen voor grote gezinnen: verblijf in appartement op Key Largo

Reissom: €122,- per volwassene en €96,- euro per kind (gebaseerd op 5 personen)
Inbegrepen: Overnachtingen appartement met twee aparte slaapkamers

Wil je graag wat langer op de Keys op één plek verblijven of ben je met een groot gezin en wil je wat meer ruimte? Kies dan voor een verblijf op Key Largo. Dit is een eilandje in het noorden van de Keys. In twee uur ben je in Key West en ook is het maar een korte rit naar de centrale Keys om bijvoorbeeld onze snorkeltocht te maken. Je slaapt in een appartement met twee aparte slaapkamers en een woonkamer met keuken en een slaapbank. Het resort heeft ook een fijn zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen in je hangmat
Alternatieve bouwsteen voor grote gezinnen: verblijf in appartement op Key Largo
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan