Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 51

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Relaxen in je hangmat

  Islamorada Florida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Islamorada
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 134,- per volwassene
  € 99,- per kind

  Welkom op Islamorada, de Caribische verrassing van je Florida reis met kinderen. Islamorada bestaat uit verschillende kleine laidback eilandjes in de Upper Keys. Wij vonden hier een sfeervolle Caribische hideaway aan het strand. De onderwaterwereld van Islamorada Florida is dé plek waar het enige levende rif van Amerika te bewonderen is. Vergeleken met Key West zijn de Upper Keys rustiger. Hier komt men om te vissen, te snorkelen en te relaxen. 's Avonds grill je een visje op het strand, volgens ons dé manier om te genieten van je verblijf op de Keys. Je bent dichtbij de luchthaven van Miami. Ideaal wanneer je je Florida reis met kinderen op Islamorada wilt beginnen of juist afsluiten.

  Overnachten: 2 nachten in een Caribische inn met zwembad
  • maaltijden

  • autohuur

  • excursies

  hangmat-florida-keys-rondreisDag 1 – Aankomst Islamorada Florida

  Vanuit de Everglades rijd je in zo’n 2,5 uur naar Islamorada in de Upper Keys. Kom je vanuit Key West dan is het ca. 2 uur rijden naar je Caribische strandhotel. Verwacht geen Robinson Crusoe taferelen in de middle of nowhere.

  De eilanden zijn smal, waardoor je altijd dichtbij de enige hoofdweg zit. Ze noemen de accommodaties hier hideaways, omdat je even weg bent van de dagelijkse beslommeringen. De kamers zijn kleurrijk en er is een zwembad. Terwijl de kinderen schelpen gaan zoeken op het bountystrand, schommel je wat in je hangmat terwijl je geniet van het uitzicht op de turquoise zee.

  florida kinderen baai amerika

  Dag 2 – Snorkelen en relaxen

  Vandaag raden we een bezoek aan het Bahia Honda National Park aan. Onderweg zijn er verschillende leuke stops langs op de Overseas Highway, die vanaf de Upper Keys helemaal tot aan Key West loopt. Je betaalt $6 per auto om Bahia Honda National Park binnen te komen. Hier vind je de meest witte bountystranden. Om in Caribische sferen te eten op het strand, ga je ’s avonds naar Morada Bay beach café. Of grill een visje op het strand bij je Caribische hideaway. Je kunt verse vis halen bij Fish Company vismarkt (’s zondags gesloten). Bij je accommodatie staan meerdere grills. Vraag op de vismarkt tips voor het grillen van je vis in de Key-style.

   

  reis florida kinderen palm amerikaDag 3 – Vertrek Islamorada

  De meeste gezinnen eindigen hun rondreis Florida in het bruisende Miami.

  Kun je geen genoeg krijgen van de Keys ? Wij reserveren graag een extra nacht in je Caribische hideaway, zodat je alle tijd hebt om de volgende dag de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

  Eindig je de reis Florida met kinderen op de keys, dan reis je in circa twee uur naar de luchthaven van Miami.

  Tips voor je Reis Florida met kinderen

  Robbie’s Marina

  Vissershaventje waar je voor $3,- een emmer haring koopt. Vanaf de pier voer je pelikanen en gigantische tarpons, die boven het water uitspringen.

  Key stranden

  De Keys zijn koraaleilanden met smalle, vaak kunstmatig aangelegde strandjes. Een lange wandeling over een breed zandstrand zit er niet in. Er zijn wel leuke plekken om te zwemmen, snorkelen en neer te ploffen. Naast Bahia Honda (hier vind je echt strand!), is Anne’s beach een aanrader. Een rustige plek met kleine verscholen baaitjes tussen de mangrove. Het strand is koraalachtig met veel steentjes, maar als je het water ingaat is de bodem zacht. Wij namen voor de zekerheid waterschoentjes mee voor de kinderen.