Amerika Florida met kids - zwemmen met zeekoeien

Flipperen in zeekoerivier

Zwemmen met zeekoeien Florida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Crystal River
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 188,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 245,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Florida staat bekend om haar Manatees (zeekoeien). De meeste van deze leven aan de Nature Coast, het noordwesten van Florida. Hier heb je de grootste kans om deze kolossale maar zachtaardige dieren te spotten. Je gaat met een boot en ervaren gids de rivier op. Hij kent het gebied goed en weet vaak precies waar de zeekoeien zijn. Met een duikbril op spring je het water in en wacht je tot de eerste zeekoe op je afkomt. Zeekoeien zijn erg nieuwsgierig aangelegd en ze vinden het vaak leuk om even bij je rond te hangen. Er is geen minimum leeftijd verbonden aan het zwemmen met zeekoeien, maar het kan wel spannend zijn voor de allerkleinsten. Wij raden de bouwsteen daarom aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Je overnacht in een sfeervolle accommodatie, waar je de sfeer van de zuidelijke staten goed proeft. De natuur is ongerept, een ideale plak om te kajakken tijdens je Florida vakantie met kinderen.

Overnachten: 2 nachten in een plantage huis aan de rivier in Crystal River
Excursie: snorkelen met zeekoeien, inclusief snorkeluitrusting
  • maaltijden

  • autohuur

vakantie kinderen florida amerikaDag 1 – Naar Crystal River

Vandaag rijd je vanuit Orlando richting de Nature Coast, gelegen in het noordwesten van Florida. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger en groener, je passeert sinaasappelplantages en paardenranches met witte hekken. Na ongeveer twee uur rijden kom je aan bij je hotel.

Vanmiddag heb je alle tijd om de grote tuin en het zwembad te verkennen. Het hotel is gelegen aan de rivier, als je geluk hebt spot je hier al een nieuwsgierige zeekoe.

vakantie florida zeekoeien amerikaDag 2 – Zwemmen met zeekoeien

Vandaag vroeg op, want om 07:30 uur begint je briefing over het zwemmen met de zeekoeien. Een later tijdstip is niet mogelijk, omdat de zeekoeien dan siësta houden. Je krijgt informatie over de zeekoe, haar leefgebied en wat je kunt verwachten van de trip. Met een gemiddelde lengte van 3 meter en een gewicht van 500 kilo ziet een zeekoe er vrij lomp uit. Toch zijn het hele zachtaardige beesten, die nieuwsgierig zijn en het vaak leuk vinden om even bij je rond te hangen. Ze zijn niet gevaarlijk en kunnen niet bijten. Je krijgt een snorkel, flippers en een wetsuit mee, want het water kan koud zijn. De kapitein haalt je op bij je accommodatie. Samen met een reisgezelschap van ongeveer 10 man vaar je naar de warmwaterbronnen waar je de beste kans hebt om de zeekoeien te spotten.

Zwemmen met zeekoeien FloridaDe beste tijd om zeekoeien te spotten is van november tot maart. In de zomer zijn er weinig zeekoeien, maar de kapitein weet plekjes te vinden waar je grote kans hebt om ze te spotten. Hier spring je in het water op zoek naar je eerste zeekoe.

Het water is meestal donker en vrij troebel, waardoor je maar een halve meter zicht hebt. Als je een rustig plekje voor jezelf opzoekt en geduldig bent, is de kans groot dat je een zeekoe ziet. Toen wij er waren verscheen er uit het niets opeens zo’n beest (was wel even schrikken!) en bleef een tijdje vlak voor ons hangen. Na twee uur snorkelen klim je aan boord en staat er warme chocolademelk om je wat energie te geven. Je vaart terug naar het hotel, waar je de hele middag hebt om vrij te besteden. Wij waren best moe van het snorkelen en namen de middag om bij te komen aan het rand van het zwembad.

west florida vakantie amerikaDag 3 – Vertrek uit Crystal River

Reis vanaf hier verder naar het zuiden. Wil je genieten van een hip hotel direct aan het hagelwitte strand? Reis dan naar St. Pete Beach: Sneakers uit en slippers aan! Of sla St. Pete Beach over en rijd verder naar Sanibel & Captiva Island, voor (Dol)fijn schelpenstrand. Nog meer wild spotten? Dan kan in de moerassen van de Everglades met Inspect-a-gator.

Familie Kers (kinderen 9 & 12 jaar):

“Vanochtend gaan we zwemmen met Mannetees. Hebben we zo maar 5 grote zeekoeien van heel dicht bij gezien. Zo mooi. Hier zijn we een poosje vlakbij gebleven. Echt gaaf. De kinderen vonden het ook zo mooi. Maar niet alleen de zeekoeien, het snorkelen op zich al. Tussendoor mochten we nog een keer het water in, daar zagen we nog een hele school met vissen. Ook bijzonder mooi. Alles bij elkaar was het weer een super avontuur.” 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan