Conestoga_wagen_kampvuur_Riksja

Dromen op de prairie

Uniek overnachten in een huifkar aan Bear Lake

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
Reisschema: Bear Lake
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 143 per volwassene
€ 106 per kind (jonger dan 12 jaar)
Aanvang: dagelijks

✓ Uniek overnachten in huifkar
✓ Gratis gebruik van fietsen
✓ Bezoek Bear Lake
✓ Bezoek Paris Ice Cave
✓ Zoek fossielen bij Fish Dig Quarry

Overnachten: 2 nachten in een Conestoga wagen op een ranch vlakbij Bear Lake
Excursie: geen
  • In de eindjaren van de 18e eeuw werden deze huifkarren als vrachtwagens gebruikt door immigranten, de American Settlers, die van Oost naar West trokken. Ze zijn al lang niet meer nodig als vervoersmiddel, maar als slaapplaats zijn ze heel bijzonder. Een luxe manier van kamperen. Je kunt er zelfs met 6 personen in slapen. Elke huifkar heeft een king size bed en één of twee stapelbedden. In de omgeving is genoeg te doen. Van fietsen tot sneeuwengels maken (zelfs in de zomer). Het is maar een geluk dat je minimaal 2 nachten hier mag blijven.

  • maaltijden

  • autohuur

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

conestoga ranch terrein, bear lake bij riksja travelDag 1 – naar Bear Lake

De rit van Salt Lake City naar Yellowstone en Teton National Park (of terug naar het zuiden) is lang. Wij vonden een unieke tussenstop vlakbij het helderblauwe Bear Lake. Ga terug in de tijd en slaap een nachtje in een huifkar.

In de eindjaren van de 18e eeuw werden deze huifkarren als vrachtwagens gebruikt door immigranten die van Oost naar West over de prairie trokken. Ze zijn al lang niet meer nodig als vervoersmiddel, maar als slaapplaats zijn ze heel bijzonder. Een luxe manier van kamperen. Je kunt er zelfs met 6 personen in slapen. Op deze Ranch verblijf je voor een aantal nachten in zo’n wagen die helemaal is omgebouwd tot een comfortabele slaapplek. In de wagen bevindt zich een king size bed voor de ouders en één of twee stapelbedden voor de kinderen.

 

 

gratis fietsen bij conestoga ranch bear lakeDag 2 – ontdek de omgeving

De volgende ochtend stapten we op de fiets die gratis beschikbaar zijn op de Ranch. Heerlijk wakker worden met de haren in de wind. Neem wat sandwiches mee en zoek een mooi plekje aan Bear Lake voor een picknick. Om even af te koelen kun je in de middag naar Paris Ice Cave. Een ijzige grot op ongeveer 25 km afstand van de ranch. Hier vind je het hele jaar door ijs en sneeuw. Wat is nu niet leuker dan sneeuwengels maken in de zomer!

Voor het donker wordt zoek je een lange stok om je marshmallows op te prikken. ’s Avonds kun je deze roosteren bij het kampvuur en nakletsen over alle avonturen van de dag.

Yellowstone - Riksja Family AmerikaDag 3 – vertrek

Vandaag laat je de Ranch en Bear Lake achter je en rijd je in een kleine 3 uur naar het noorden. Ga peddelen door de Rocky’s  in Grand Teton en ga op zoek naar wild tussen geisers en modderpotten in Yellowstone National Park. Ga je naar het zuiden? Rijd dan in ongeveer 2,5 uur naar het zoutmeer van Salt Lake City.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan