Dinosaurland Vernal - rondreis Amerika met kinderen

Speuren naar dino’s

Dinosaurland Vernal

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dinosaur NP
Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 35,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 56,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Eerlijk is eerlijk, dit is niet de mooiste route tijdens je Amerika reis maar voor al die kilometers in de auto krijg je wel wat terug. Om de lange afstand tussen de geisers in het noorden met de woestijn in het zuiden te overbruggen maak je een tussenstop in de omgeving van Vernal. Hier ligt in ‘The middle of no where’ Dinosaurland Vernal. Miljoenen jaren geleden was dit dé thuisplek van het (waarschijnlijk) grootste dier wat ooit geleefd heeft: de dinosaurus. Nergens anders ter wereld kun je zoveel dinosaurusbotten bij elkaar zien. Ook een bezoekje aan het Natural History Museum vonden wij de moeite waard. Je slaapt in een typisch Amerikaans motel met zwembad in het stadje Vernal.

Overnachten:: 1 nacht in typisch Amerikaans motel
  • entree musea

  • maaltijden

  • autohuur

Dinosaur National MonumentDag 1 – archeoloog voor een dag

Wanneer je het stadje binnenrijdt word je in typisch Amerikaanse stijl begroet door een reusachtige roze dinosaurus. Deze kitscherige mascotte, geliefd bij onze kids, verraad al waar het hier allemaal om draait: de Dinosaurus. Vlakbij Vernal ligt het Dinosaur National Monument. Dit is dé plek in Amerika waar vele dinosaurusbotten zijn gevonden en je kinderen zich voor een middag even archeoloog wanen. Neem ze mee naar de Dinosaur Quarry, hier zijn ruim 1500 dinosaurusbotten gevonden en worden nu op een enorme zandbank tentoongesteld.

De regel ‘kijken met de oogjes’ gaat hier niet op, kinderen mogen hier naar hartenlust de dinosaurusbotten voelen en even terug gaan in de tijd. Krijgen de kids niet genoeg van de dinosaurussen en heb je nog tijd over, breng dan nog een bezoekje aan het Natural History Museum in Vernal. Aan het einde van de dag zochten wij verkoeling in het zwembad van ons motel.

Rotstekeningen kijkenDag 2 – vertrek Dinosaurland Vernal

Vandaag zal je opnieuw grotendeels in de auto doorbrengen, op weg naar de Rocky Mountains bij Teton National Park in het noorden of richting outdoorstadje Moab in het zuiden. Vind je twee lange dagen achter elkaar in de auto zitten wat te veel van het goede laat het ons dan weten, dan plannen we een extra nachtje Vernal in. Je hebt dan alle tijd om naar het Natural History Museum te gaan of om bijvoorbeeld de Cub Creek Scenic Drive te rijden, een route van zo’n 17 kilometer door een Canyon waar je nog rotstekeningen van indianen kunt zien.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan