Amerika rondreis met kinderen - Salt Lake City

Een Olympisch beginnetje

Salt Lake City

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Salt Lake City
Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 33,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 57,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Salt Lake City is je start (of het einde) van je reis door Wild West Amerika. Hier is het relaxed bijkomen van je lange vlucht. Wel zo prettig om niet gelijk in je huurauto te hoeven stappen, vinden wij. Je slaapt in een comfortabel hotel in het centrum van deze zoutmeerstad. Salt Lake City is uiteraard vernoemd naar het naastgelegen meer Salt Lake en bekend door de Olympische Winterspelen die hier in 2002 plaatsvonden.

Test of je blijft drijven in het zoute meer of beleef een dagje stoere outdoor activiteiten in het Olympic Park. Je verblijft een nacht in een modern stadshotel in het centrum van Salt Lake City.

Overnachten: comfortabel hotel in het centrum

- excursies
- maaltijden
- vervoer

salt-lake-city-zoutmeerDag 1 – zoute start in Salt Lake City

Na aankomst op de luchthaven van Salt Lake City haal je je huurauto op. Na een korte uitleg over je huurauto rijd je in een klein kwartier naar je hotel in het centrum van deze zoutstad. Je slaapt in een modern stadshotel met binnenzwembad. Parkeren doe je gewoon voor de deur. Wij namen ’s middags alvast een kijkje bij het Salt Lake.

Met een zoutgehalte van zo’n 27% is het Salt Lake bijna even zout als de Dode zee en kun je er dus in blijven drijven. Wil je dit proberen dan is Antelope Island State Park de beste plek, op zo’n 1,5 uur rijden van Salt Lake City. Voor de ervaring moet je wel wat over hebben. Eenmaal bij het Salt Lake aangekomen, komen er een hoop vliegjes en een iets wat vreemde geur je tegemoet. We lieten ons niet kennen en even later dobberden we in het warme water. Wauw,  wat een begin van je reis…

Salt lakeDag 2 – Geisers wachten op je!

Vroeg uit de veren, vandaag staat je een lange rit van ruim zes uur te wachten. Je laat de woestijn achter je en gaat op weg naar de geisers en bizons in Yellowstone. Wij bezochten eerst Yellowstone en vervolgens Teton National Park zodat je niet een te lange rit krijgt wanneer je na de Rocky Mountains richting outdoorstadje Moab rijdt.

Komt je vlucht pas laat aan in Salt Lake City en wil je de reis in alle rust starten dan raden we een extra nachtje aan. Je hebt dan alle tijd voor het Antelope Island State Park.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Extra nacht Salt Lake City

Reissom: € 42,- per volwassene
€ 32,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: extra nacht excl. ontbijt

Een hele dag met je gezin rodelen, tuben, tokkelen, klimmen en klauteren op hoogte. Een stoer begin van je reis. Op een half uurtje rijden van Salt Lake City ligt het Utah Olympic Park, gebouwd voor de Olympische winterspelen van 2002. Nu dé plek voor een dagje outdoor activiteiten. Wil je dit doen laat het ons dan weten, we plannen dan een extra nachtje Salt Lake City in.

Welke optie wil je aanvragen?

Een Olympisch beginnetje
Extra nacht Salt Lake City
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan