Yellowstone met kinderen - Grand Prismatic Spring

Wild tussen geisers en modderpotten

Yellowstone met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • exclusief
  • Kaart
Reisschema: Yellowstone
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 247,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 359,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Ontdek Yellowstone met kinderen! Alleen al dat je op één van de grootste ondergrondse vulkanen ter wereld staat vonden wij heel bijzonder. Je moet er flink wat kilometers voor afleggen want het ligt wel in een uithoek maar daar word je ook rijkelijk voor beloond. Meer dan 10.000 warmwaterbronnen en 200 geisers wachten op je. Niet alleen het vulkanische landschap is een reden om naar Yellowstone te gaan. Nergens anders in Amerika kun je zoveel dieren spotten als hier. Wie zegt er dat je alleen in Afrika op safari kan? Kijk niet gek op als er opeens een kudde bizons voor je auto uit sjokt, ze trekken zich weinig van alle toeristen aan. Ook herten, elanden, grizzly ’s en zwarte beren voelen zich hier prima thuis. Het is hier ook opvallend groener dan in het zuiden van West-Amerika. Naaldbomen, wilde rivieren en kolkende watervallen wisselen elkaar af. Je slaapt twee nachten in een chalet hotel in het nationale park.

Overnachten: 2 nachten in een cabin aan de zuidkant van het park

- entree Yellowstone National Park
- maaltijden
- autohuur

Geiser YellowstoneDag 1 – Old Faithful

Afhankelijk van of je uit Salt Lake City of Teton National Park komt heb je vandaag een hele lange of hele korte reisdag voor de boeg. Wij namen vandaag alvast een kijkje bij de Upper Geyser Basin. Bijna een kwart van alle geisers bevindt zich hier. Waaronder de bekendste geiser, de Old Faithful. De naam zegt het al, deze geiser zal je zeker zien uitbarsten. Ongeveer elke 90 minuten barst de geiser uit en spuit dan zo’n 32.000 liter kokend water de lucht in, tot wel 60 meter hoog. Vraag voor de zekerheid wel even wanneer de laatste uitbarsting was, dat voorkomt lang wachten en ongedurige kinderen.

Er is genoeg te zien, want nergens anders in het park is het zo druk als hier. Als de geiser eenmaal begint te spuiten ontstaan er Amerikaanse taferelen. Mensen beginnen te klappen en juichen en uitspraken als ‘Oh my god’ vliegen je om de oren. Hierna rijd je door naar je verblijfplek voor de komende nachten. Je slaapt in een chalet hotel in het park.

Yellowstone NP met tienersDag 2 – autoroute langs geisers en hotsprings

Ga vandaag vroeg op pad zodat je de grootste mensenmassa’s voor bent. De autoroute die door Yellowstone loopt is als het ware een cijfer 8. Je kunt je bezoek aan dit park dus opsplitsen in een zuidelijk- en noordelijk rondje. De belangrijkste hoogtepunten (Mud Vulcano, de Upper- en Lower falls,  Fountain Paint Pot en Grand Prismatic Spring) liggen rondom het zuidelijke rondje. Wij reden de route tegen de klok in. Zo bewaar je de grootste bron van Amerika, de Grand Prismatic Spring, voor het laatst. Vaak komt hier ’s morgens vroeg nog veel stoom vanaf en wordt het zicht belemmerd.

De eerste plek die je onderweg aandoet is de Mud Vulcano. Bij aankomst komt de eierlucht je tegemoet. Wij knepen onze neus maar even dicht. Over houten boardwalks loop je langs borrelende modderpoelen. Hou je kinderen goed in de gaten, de grond is hier zo poreus dat je er gemakkelijk doorheen zakt. Via de Grand Canyon van Yellowstone rijd je naar je toetje van vandaag, de Grand Prismatic Spring. Diepblauw water wordt omringd door een regenboog aan kleuren (en dan te bedenken dat dit veroorzaakt wordt door bacteriën). Wauw… wij werden er even stil van.

Beer in TetonDag 3 – bye bye Yellowstone

Is Yellowstone het begin van je Amerika reis, dan reis je vandaag in een uurtje door naar Teton National Park. Eindig je je reis in Yellowstone dan rijd je in 6 uur naar Salt Lake City om vanaf hier de volgende dag terug naar huis te vliegen.

Met deze bouwsteen heb je voldoende tijd om het zuiden van Yellowstone te zien. Mocht je ook het noorden van Yellowstone, rondom Mammoth Hot Springs, willen zien laat het ons dan weten. We plannen dan een extra nacht in. Rondom het noordelijke rondje bevinden zich minder hoogtepunten, maar is de kans wel weer wat groter om beren te spotten.

Tip van onze Amerika reisspecialist Juliette:

Aan het einde van de middag heb je de grootste kans beren te zien. Ze ontwaken dan net uit hun siësta. Eén ding is zeker, als je in een file van auto’s terecht komt is er bijna altijd wel wild te zien. Een verrekijker is dan ook zeker een must!

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan