Rondreis Californië Amerika - auto met kinderen

Krabbetjes zoeken langs de kust

Rondreis Californië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Los Angeles – Pismo beach – Monterey –San Francisco
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 275,- per volwassene
€ 200,- per kind

Eén van de meest iconische wegen van Amerika is de Californië kustroute: Highway 1 van Los Angeles naar San Francisco. De route slingert als een achtbaan over klifwanden die de zee in snijden, langs palmstranden vol surfdudes en artistieke terrasdorpjes. De rit langs de ruige kustlijn brengt achter elke bocht weer een ander spectaculair uitzicht. Onderweg hebben wij gekozen voor de plaatsen Pismo Beach en Monterey. Je slaapt in deze vissersdorpjes, zodat je je niet hoeft te haasten en op je gemak kunt genieten van de uitzichten van deze mooie kust. Bewonder zeepaardjes, schildpadden en haaien in het aquarium van Monterey. Of stroop je mouwen op en help de pinguins voeren. 's Avonds geniet je van de Californische zonsondergang, terwijl de jongste kids zandkastelen bouwen. Relax and take it easy aan het einde of juist aan het begin van je rondreis Californië.

Overnachten: 1 nacht in een kusthotel en 1 nacht in een historisch hotel
Excursie: entree aquarium

✓ Internationale vlucht
✓ Autohuur
✓ Overige maaltijden en drankjes
✓ Extra bij te boeken excursies
✓ Evt. fooien
✓ Reserveringskosten (€ 25,- pp met een max. van € 75,-)
✓ Calamiteitenfonds (€ 2,50 pp)

santa barbara state street amerikaDag 1 – Marina del Rey – Pismo Beach

Reistijd: ca. 3,5 uur

Er zijn zoveel bijzondere plekken langs de Californische kustroute, wij trekken daarom 3 dagen uit om naar San Francisco te reizen. Je laat Marina del Rey achter je om de spectaculaire kustroute te rijden. Vandaag staat er een rit van ‘slechts’ 3,5 uur op de planning naar Pismo Beach. Tijd genoeg om onderweg te genieten van de uitzichten en te stoppen voor een koude Coca-Cola aan de boulevard van Malibu Beach. Als je een beetje geluk heb spot je hier nog een bekende ster, zoals Richard Gere of Mel Gibson. Santa Barbara is ook een bezoekje waard, met haar kleine pleinen en witte koloniale gebouwen. Het kleurrijke kustplaatsje doet Mediterraans aan, met vrolijk wuivende palmbomen, kleurige strandvilla’s en witte koloniale gebouwen. Geniet hier van een zomerse lunch (zelf regelen) voordat  je verder rijdt naar Pismo Beach.

Je overnacht in Pismo Beach in een fijn hotel pal aan de kust. Er is ook een zwembad, zodat je na een dag rijden even kunt ontspannen in het water.

 

kust route amerikaDag 2 – Pismo Beach – Monterey

Reistijd: 3 uur

In de ochtend zorgen mistflarden regelmatig voor een mystiek tafereel langs dit gedeelte van de Californische kust. Na het ontbijt (exclusief) vervolg je de route over Highway 1 naar Monterey, zo’n 3 uur rijden. Onderweg stonden wij regelmatig op de rem om een foto te maken van het schitterend uitzicht. Onze kinderen vermaakten zich op de achterbank, de oudste met een ipad, de jongsten met een potje bingo: wie heeft als eerste zeeleeuwen, pelikanen en meeuwen gezien? De weg kronkelt langs de zee en dwars door bergen en bossen. Iets verderop lagen zeeleeuwen te luieren in de zon.

In Monterey verblijf je in een bijzonder hotel, gelegen middenin een natuurgebied en met het strand op loopafstand. Een deel van de kamers zijn rond 1913 gebouwd en stralen dan ook historie uit met houten vloeren en soms een open haard. Ook de later gebouwde kamers stralen een rustieke sfeer uit.

Dag 3 – Monterey

Reistijd: 3,5 uur

Rondreis Californie met kinderen - Monterey AquariumVanmiddag regelen wij kaartjes voor het Monterey Bay aquarium. In dit aquarium, een van de meest bezochte ter wereld, leren kinderen alles over het leven in de zee. Wandel langs de immens grote tanks met allerlei felgekleurde en sierlijke vissen, zeepaardjes en anemonen. Je kunt ook zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën bewonderen. Wist je dat dit aquarium aan zee is gebouwd? De grote buizen staan in verbinding met de oceaan, waardoor het aquarium continue van vers zeewater wordt voorzien.

Het is ook mogelijk om een rondleiding achter de schermen te krijgen. Er worden speciale rondleidingen georganiseerd voor gezinnen met kinderen. Het is zelfs mogelijk om een kijkje te nemen in de keuken, waarna je ook zelf de vissen en pinguins mag voeren.

Orka's spotten amerikaNa Monterey reis je verder naar San Francisco. Een spectaculair gedeelte van de kustroute is de 17-Mile drive, tussen Carmel en Monterey. Net buiten Carmel ligt het schiereiland Punta de Los Lobos (Wolvenpunt), een van de vele Californische natuurreservaten. Wat dit park bijzonder maakt zijn de kleine baaitjes en wandelroute’s naar mooie uitzichtpunten vanwaar je zeehonden en zeeleeuwen kunt zien.

Indien je nog niet in San Francisco bent geweest kun je deze stad nu bezoeken.