Rondreis Amerika - Moab Colorado rivier Amerika

Suppen over de Colorado

Colorado Rivier

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moab – Colorado rivier – Moab
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 245,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 329,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Moab is het outdoor stadje van West-Amerika. Na alle kilometers in de auto is het tijd om de benen te strekken en de komende dagen actief bezig te zijn. Heet is het wel in de woestijn dus fijn om wat verkoeling op te zoeken. In de verte heb je de Colorado rivier al zien liggen. Vanaf het randje van de Grand Canyon leek het een klein stroompje maar nu zo dichtbij waren we toch wel onder de indruk van de brede rivier tussen de steile rode rotsen. Een leuke manier om als gezin met wat oudere kinderen actief bezig te zijn maar ook om van de mooie natuur om je heen te genieten is de nieuwste rage stand up peddelen. Op je surfboard peddel je zo de rivier af en onderweg plons je in het water om even af te koelen. Avontuurlijk voor de kids en ook leuk voor pap en mam.

Breng daarnaast zeker een bezoek aan het Arches National Park. Bekend vanwege de indrukwekkende rotsformaties. Je slaapt in een hotel met zwembad net buiten Moab.

Overnachten: 2 nachten in dorps hotel tussen de rotsen van Moab
Excursie: suppen over de Colorado rivier
Transport: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

arches boog amerikaDag 1 – Monument Valley – Moab

Reistijd: ca. 2 uur

Vandaag duik je nog dieper de staat met de rode rotsen in. De meest mensen komen vanuit Monument Valley, het is maar een klein stuk rijden van Bluff naar Moab. Voor de lunch kom je aan en ’s middags heb je alle tijd om het Arches National Park te bezoeken. Het park ligt maar op 7 kilometer van Moab en heeft maar één ingang, lekker makkelijk dus. Pik voordat je het park ingaat het krantje van het park op bij het bezoekerscentrum, om er zeker van te zijn dat je niet de beste fotoplekken mist.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweggetje in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches. Houdt er wel rekening mee dat het druk kan zijn op de parkeerplekken van de beginroutes van de populaire Arches. Wij reden door bij een volle parkeerplaats om eerst een andere Arch te bezoeken en reden later weer terug.

amerika reis oude autoCairns (kleine steenhopen) geven aan hoe de routes in het park lopen. In de zomermaanden wordt het aardig heet in het park en kun je zo af en toe ook een onweersbui verwachten. Wij namen een grote fles water mee want in het park zijn er maar een beperkt aantal plekken om aan water te komen, zoals bij Landscape Arch.

Je kunt het park met de National Park Pass onbeperkt de gehele dag bezoeken en zo kun je er ook voor kiezen om een Moonlight exploration te doen. Ga nadat de zon onder is het park in. Het is dan koeler en de rotsen en Arches krijgen iets “ghostly”.

Je slaapt in een comfortabel hotel met zwembad net buiten het centrum van Moab. In Moab zelf vind je vooral outdoor en souvenir winkels en meerdere restaurants.

Colorado Rivier - MoabDag 2 – Suppen over de Colorado rivier

De komende dagen staan in het teken van outdoor activiteiten. Je had bij de Grand Canyon al een glimp van de Colorado rivier opgevangen en vandaag ga je op de rivier tussen de rode rotsen door peddelen. De nieuwste rage en snelst groeiende watersport van het moment is stand up paddle. Volgens ons de leukste manier om met de kids wel actief maar toch ontspannen van de natuurschoon te genieten. ’s Morgens word je na het ontbijt opgehaald en met een klein groepje naar de rivier gebracht. Kies je board uit en trek je zwemvest aan. Suppen is een oorspronkelijk Hawaiiaanse sport en is gemakkelijk te leren. Na een korte instructie peddel je zo de rivier af. Tussendoor plof je even neer op een strandje voor een drankje en een snack. En wie toe is aan wat verkoeling plonst gewoon even in het water. Aan het begin van de middag ben je weer terug in Moab.

amerika reis zion Dag 3 – Moab vertrek

Een langere reisdag vandaag voor de boeg. In zo’n vijf uur rijd je richting Zion National Park. Stap op je mountainbike en zoef tussen de rode rotsen door met de bouwsteen Zoef, zoef tussen de rode rotsen. Liever in de schoenen staan van een cowboy? Rijdt dan in ruim vier uur naar je ranch in de omgeving van het Bryce National Park en beleef het wilde westen met de bouwsteen Hihaa! In de cowboyhoed.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan