eekhoorn grand canyon amerika

De canyon experience

Grand Canyon met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Grand Canyon
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 129,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 215,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Kippenvel vinden wij ... als je dan eindelijk op het randje (met hek) van de Grand Canyon met kinderen staat en kilometers de diepte in kunt spieken. In de kloof die langer is dan Nederland dendert al miljoenen jaren de wilde Coloradorivier. Steile rotswanden zijn uitgeslepen en elk streepje aan de horizon draagt bij aan de geschiedenis. Klauter met stoere, wat oudere kids, een stukje de canyon in en geniet van picknicken met een view. Nog een tikkie spannender is een vlucht per heli dwars door de kloof. Als een condor vlieg je over ravijnen, het kolkende water en tussen de steile bergwanden. Wij hebben gekozen voor de zuidkant van de Grand Canyon, omdat het makkelijk bereikbaar is en er meerdere hotels zijn. Je slaapt vlakbij de ingang van het park. Wij vonden het fijn om hier na een dagje bij de Canyon even lekker de adrenaline en rode stof te kunnen afspoelen in het zwembad.

Overnachten: 2 nachten in lodge net buiten het park
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • optionele helikoptervlucht Grand Canyon

  • entree Nationaal Park

  • maaltijden

  • autohuur

Dag 1 – Tusayan, aankomst

Rijd vandaag naar de zuidkant van het Grand Canyon nationaal park met je kinderen. Rode pilarenrotsen en ruige bergkammen verdwijnen snel in je achteruitkijkspiegel. Onderweg zie je steeds minder bergen en rotsen en wordt het landschap steeds platter. Heel plat. Je bent in de buurt van het Colorado plateau. Je slaapt de komende twee nachten in het plaatsje Tusayan zo’n 1,5 km ten zuiden van het Grand Canyon National Park. Het plaatsje heeft naast de hotels en een paar restaurants verder niets te bieden. Door de ligging vlakbij de ingang van het park en de faciliteiten van een zwembad vinden wij dit een mooi vertrekpunt om de Canyon te bezoeken. Zoek wat verkoeling bij het zwembad en ga daarna lekker een hapje eten bij één van de restaurants rondom het hotel. Voor wie nog puf heeft, ’s avonds kun je bij het Yavapai Point de zonsondergang bij de Canyon zien.

tieners grand canyon amerikaDag 2 – Bezoek aan de Grand Canyon met kinderen

Gewapend met wandelschoenen en een camera ga je vandaag op pad. Om het bezoek aan de Grand Canyon met kinderen wat makkelijker te maken, raden we je aan om je auto lekker te laten staan en je te laten rijden met de gratis milieuvriendelijke shuttlebus die ieder kwartier vertrekt. Stap als je met jonge kinderen op pad bent eerst uit bij het visitor centrum om een junior ranger programma (gratis) te halen zodat ze op een speelse manier leren over het ontstaan van de Canyon en de dieren die er leven. De volgende stop is de veelbezochte South rim. Wow! Daar sta je dan, turend in de diepte van één van de diepste kloven ter wereld: dé Grand Canyon. Pak de bus naar Hermits Rest als je plannen hebt om een stukje de canyon in te klauteren, hier is het wat rustiger. Zet je zinnen niet op de bodem van de kloof, de Coloradorivier, dat is veel te ver en warm! Hop van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, telkens zijn ze weer een beetje anders, en kies een mooi plek voor een picknick.

bord amerikaDag 3 – Vertrek

Met dit natuurwonder nog op je netvlies maak je je op voor de roadtrip: Kids on route 66, langs spookstadjes en stoffige western dorpen. De route is niet het meest spectaculair, maar wel een leuke ervaring om een stukje route 66 te rijden. Met Universal Studios in het vooruitzicht maakt deze route je rondje wel echt compleet.

Reizigers aan het woord: Ilona met man en kinderen (10 & 12 jr)

“Speechless, eerlijk waar. Wat is dit een ongekend prachtige, ruige, uitgestrekte, onbegaanbare maar O zo prachtige plaats op aarde! De vlucht over de canyon was erg indrukwekkend, alsmede onze wandeling vlak langs de Rim (de rand). Het bijzondere is dat je op veel plaatsen echt op het randje kan staan, zonder hek ertussen, om volledig en ongestoord van het prachtige uitzicht te genieten.” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Helikoptervlucht boven de Grand Canyon

Reissom: € 250,- per persoon
Inbegrepen: helikoptervlucht van een halfuur boven de Grand Canyon

Dé manier om de canyon echt goed te zien is per stoere helikoptervlucht. Wij vonden het heel indrukwekkend… onze kinderen hebben het er nog over. Met het hele gezin, maximaal 6 personen, stapten wij in de helikopter met grote ramen. Zo kon iedereen alles goed zien. Voordat je opstijgt krijg je van de piloot de nodige veiligheidsinstructies en zet je de koptelefoon op. Pas vanaf boven zie je hoe diep de canyon echt is. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. En dan te bedenken dat dit eigenlijk een wild stromende rivier is. Je vliegt over de rotsen heen en er tussendoor. Het half uur vliegt voorbij…

Kamperen bij de Canyon

Reissom: € 46,- per nacht
Inbegrepen: reservering campingplaats, excl materiaalbox € 574 incl 6-pers tent, 4 slaapzakken, 4 matjes en kookgerei per week bij 2 volw en 2 kinderen. Mogelijk vanaf 1 week

Kamperen the American way. We reserveren een camping op een uurtje rijden van de South Rim van het Grand Canyon National Park. Verwacht hier geen idyllische taferelen, het is een wat grotere camping met goede voorzieningen zoals speeltuin en zwembad. Een slimme keuze voor je portemonnee en goede uitvalsbasis om het Nationale Park te ontdekken. Voor wie nog puf heeft, ’s avonds kun je bij het Yavapai Point de zonsondergang bij de Canyon zien. Je bent hier niet alleen, maar het schouwspel tussen de rotsen die donkerrood, geel, zwart tot rood met een wit streepje kleuren is een overweldigend gezicht. Daarna terug op de camping nog even een vuurtje aan en met een lekker glaasje nagenieten van al dat natuurgeweld van vandaag!

Wil je een deel van je reis kamperen? Kijk dan voor onze combinatie rondreis Camping, glamping & glamour.

Welke optie wil je aanvragen?

De canyon experience
Helikoptervlucht boven de Grand Canyon
Kamperen bij de Canyon
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan