Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 51

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  De canyon experience

  Grand Canyon met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Grand Canyon
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 142,- per volwassene
  € 105,- per kind

  Kippenvel vinden wij ... als je dan eindelijk op het randje (met hek) van de Grand Canyon met kinderen staat en kilometers de diepte in kunt spieken. In de kloof die langer is dan Nederland dendert al miljoenen jaren de wilde Coloradorivier. Steile rotswanden zijn uitgeslepen en elk streepje aan de horizon draagt bij aan de geschiedenis. Klauter met stoere wat oudere kids, een stukje de canyon in en geniet van picknick met een view. Nog een tikkie spannender is een vlucht per heli dwars door de kloof. Als een condor vlieg je over ravijnen, het kolkende water en tussen de steile bergwanden. Wij hebben gekozen voor de zuidkant van de Grand Canyon, omdat het makkelijk bereikbaar is en er meerdere hotels zijn. Je slaapt vlakbij de ingang van het park. Wij vonden het fijn om hier na een dagje bij de Canyon even lekker de adrenaline en rode stof te kunnen afspoelen in het zwembad.

  Overnachten: 2 nachten in lodge net buiten het park
  Excursie: geen
  Transport: geen
  Maaltijden: geen
  • optionele helikoptervlucht Grand Canyon

  • entree Nationaal Park

  • maaltijden

  • autohuur

  eekhoorn grand canyon amerikaDag 1 – Tusayan, aankomst

  Rijd vandaag naar de zuidkant van het Grand Canyon nationaal park met je kinderen. Rode pilarenrotsen en ruige bergkammen verdwijnen snel in je achteruitkijkspiegel. Onderweg zie je steeds minder bergen en rotsen en wordt het landschap steeds platter. Heel plat. Je bent in de buurt van het Colorado plateau. Je slaapt de komende twee nachten in het plaatsje Tusayan zo’n 1,5 km ten zuiden van het Grand Canyon National Park. Het plaatsje heeft naast de hotels en een paar restaurants verder niets te bieden. Door de ligging vlakbij de ingang van het park en de faciliteiten van een zwembad vinden wij dit een mooi vertrekpunt om de Canyon te bezoeken. Zet je koffer lekker op je kamer en zoek wat verkoeling bij het zwembad en ga daarna lekker een hapje eten bij één van de restaurants rondom het hotel. Voor wie nog puf heeft, ’s avonds kun je bij het Yavapai Point de zonsondergang bij de Canyon zien. Je bent hier niet alleen, maar het schouwspel tussen de rotsen die donkerrood, geel, zwart tot rood met een wit streepje kleuren is een overweldigend gezicht.

  tieners grand canyon amerikaDag 2 – Bezoek aan de Grand Canyon met kinderen

  Gewapend met wandelschoenen en een camera ga je vandaag op pad. Om het bezoek aan de Grand Canyon  met kinderen wat makkelijker te maken, raden we je aan om je auto lekker te laten staan en je te laten rijden met de gratis milieuvriendelijke shuttlebus die ieder kwartier vertrekt. Stap als je met jonge kinderen op pad bent eerst uit bij het visitor centrum om een junior ranger programma (gratis) te halen zodat ze op een speelse manier leren over het ontstaan van de Canyon en de dieren die er leven. De volgende stop is de veelbezochte South rim. Wow! Daar sta je dan, turend in de diepte van een de diepste kloven ter wereld: dé Grand Canyon. Pak de bus naar Hermits Rest als je plannen hebt om een stukje de canyon in te klauteren, hier is het wat rustiger. Zet je zinnen niet op de bodem van de kloof, de Coloradorivier, dat is veel te ver en warm! Hop van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, telkens zijn ze weer een beetje anders, en kies een mooi plek voor een picknick. Terwijl wij genoten van het uitzicht hadden de kinderen de grootste lol om de squirrels. Deze kleine grondeekhoorns zie je overal en rennen en springen continu achter elkaar aan.

  bord amerikaDag 3 – Vertrek

  Met dit natuurwonder nog op je netvlies maak je je op voor de roadtrip: Kids on route 66, langs spookstadjes en stoffige western dorpen. De route is niet het meest spectaculair, maar wel een leuke ervaring om een stukje route 66 te rijden. Met Universal Studios in het vooruitzicht maakt deze route je rondje wel echt compleet.

  Wil je de rijafstand beperken, rijdt dan in zo’n 4 1/2 uur naar de luchthaven van Las Vegas voor de middagvlucht naar Los Angeles. Amerikanen stappen net zo makkelijk in het vliegtuig als in de bus en je hoeft niet meer dan een uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Vanuit Vegas ben je in ruim een uur in LA.

  Reizigers aan het woord: Ilona met man en kinderen (10 & 12 jr)

  “Speechless, eerlijk waar. Wat is dit een ongekend prachtige, ruige, uitgestrekte, onbegaanbare maar O zo prachtige plaats op aarde! De vlucht over de canyon was erg indrukwekkend, alsmede onze wandeling vlak langs de Rim (de rand). Het bijzondere is dat je op veel plaatsen echt op het randje kan staan, zonder hek ertussen, om volledig en ongestoord van het prachtige uitzicht te genieten.” 

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Helikoptervlucht boven de Grand Canyon

  Reissom: € 220,- per volwassene en € 200,- per kind tot en met 11 jaar
  Inbegrepen: helikoptervlucht van een halfuur boven de Grand Canyon

  Dé manier om de canyon echt goed te zien is per stoere helikoptervlucht. Wij vonden het heel indrukwekkend… onze kinderen hebben het er nog over. Met het hele gezin, maximaal 6 personen, stapten wij in de helikopter met grote ramen. Zo kon iedereen alles goed zien. Voordat je opstijgt krijg je van de piloot de nodige veiligheidsinstructies en zet je de koptelefoon op. Pas vanaf boven zie je hoe diep de canyon echt is. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. En dan te bedenken dat dit eigenlijk een wild stromende rivier is. Je vliegt over de rotsen heen en er tussendoor. Het half uur vliegt voorbij…

  Alternatief verblijf: Flagstaff hotel

  Reissom: € 164,- per volwassene
  € 120,- per kind
  Inbegrepen: 2 nachten in hotel met zwembad

  Er zijn maar een beperkt aantal hotels nabij de Grand Canyon en deze zijn in het hoogseizoen snel volgeboekt. Als alternatief plannen wij dan een hotel met zwembad in Flagstaff in, op 1,5 uur rijden van de canyon. Flagstaff, gelegen aan de beroemde Route 66, is een gezellige studentenstad en heeft een historisch centrum met een aantal sfeervolle cafés en restaurants.

  Welke optie wil je aanvragen?

  De canyon experience
  Helikoptervlucht boven de Grand Canyon
  Alternatief verblijf: Flagstaff hotel
  x