‘Het geheim’ van de Navajowoestijn

Antelope Canyon met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • exclusief
  • Kaart
Reisschema: Antelope Canyon
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 179,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 240,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ Per Jeep naar Antelope Canyon
✓ Rondleiding door een Navajo gids
✓ Kennismaking cultuur Navajo Indianen.
✓ Bezoek Horseshoe Bend

Antelope Canyon is in 1931 ontdekt door een Navajo meisje. Het was heel lang misschien wel het beste geheim van de Navajo’s (de oorspronkelijke bewoners van Amerika). Deze kloof van zo’n 400 meter lang wordt ook wel een slot canyon genoemd en ontstaat door heftige overstromingen in droge gebieden. Een Navajo gids neemt je per jeep door de woestijn mee naar de Canyon en vertelt je alles over deze magische plek.

Overnachten: 1 nacht in een hotel aan Lake Powell
Excursie: Antelope Canyon tour
  • maaltijden

  • autohuur

Dag 1 – naar Antelope Canyon

Bumpy is het ritje wel, in de jeep op weg naar Antelope Canyon. Het rondstuivende zand vliegt je om de oren. Niets doet nog vermoeden dat aan het einde van de droge rivierbedding waar je doorheen rijdt, een bijzondere speling van de natuur op je te wachten staat. Wat van buiten gewoon een zandstenen plateau lijkt verbergt van binnen iets heel bijzonders. Even stof af kloppen, camera’s in de aanslag en met je Navajo gids voorop loop je door de nauwe ingang de Canyon in. En dan is opeens alles anders. Glooiende zandstenen wanden stralen je in alle kleuren oranje tegemoet. Achter iedere bocht is wel weer een verrassing en de Canyon spreekt letterlijk tot de verbeelding. In elke steen is wel weer iets anders te zien. Een beroemdheid, een dier of toch iets anders, wat denk jij?

Je Navajo gids vertelt je over de oorsprong van de canyon en over het leven van de Navajo’s in dit reservaat, een mooie manier om de cultuur van deze oorspronkelijke bewoners van Amerika te leren kennen. Rijd na (of voor) je bezoek aan Antelope Canyon ook zeker naar de nabijgelegen Horseshoe Bend, misschien wel de mooiste haarspeldbocht ter wereld. De Colorado rivier heeft hier de vorm van een hoefijzer. Na een korte wandeling van ongeveer een kwartier (neem water en een pet mee, het wordt hier snel heet) kom je aan bij het uitzichtpunt en staar je ruim 300 meter de diepte in. Wow….wij waren er even stil van. Je slaapt vanavond in een hotel met zwembad bij Lake Powell. De kamers zijn eenvoudig en het hotel verdient niet de schoonheidsprijs maar het draait hier dan ook om het uitzicht over het meer en het achterliggende landschap van Monument Valley.

Rondreis zuidwest Amerika - lake powellDag 2 – bye bye Lake Powell

Of je nou naar de Grand Canyon, Monument Valley of Zion National Park gaat, vandaag zit je niet lang in de auto.’s Morgens heb je nog alle tijd voor een duik in het zwembad of het meer voordat je verder reist. Vanaf Lake Powell heb je al een kleine glimp van Monument Valley kunnen opvangen. Klaar voor een unieke ervaring? Slaap in Monument Valley met onze bouwsteen ‘Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen’ in een tent onder duizenden sterren. Of reis bijvoorbeeld door naar de wereldberoemde Grand Canyon met onze bouwsteen ‘Canyon Experience’.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Slapen in een Air Streamer

Reissom: € 284,- per volwassene € 209,- per kind bij 4 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een Air Streamer en bezoek aan Antelope Canyon

Wil je een keer echt uniek overnachten, kies dan voor een verblijf aan Lake Powell in een echte Air Streamer (een typisch Amerikaanse caravan). Dit is zeker niet back to basic kamperen want je eigen huisje op wielen is van alle gemakken voorzien (een aparte slaapkamer voor de ouders, keuken, een douche en wc maar ook een tafeltje wat tot een bed gemaakt kan worden voor de kinderen. In de Air Streamer kun je maximaal met zijn vieren slapen. Met zonsondergang steek je buiten het kampvuur aan en is het nog lang nagenieten van deze mooie omgeving. Omdat er maar enkele Air Streamers zijn (het minimum verblijf is 2 dagen) is deze overnachtingsplek beperkt beschikbaar en op aanvraag. Als alternatief boeken wij ons hotel aan het meer.

Welke optie wil je aanvragen?

‘Het geheim’ van de Navajowoestijn
Slapen in een Air Streamer
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan