Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen

Wildkamperen in Monument Valley

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Monument Valley
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 295,- per volwassene
€ 215,- per kind

✓ Wildkamperen midden in Monument Valley
✓ Maak kennis met de Navajo cultuur, taal en tradities
✓ Inclusief diner, ontbijt, koffie, thee en frisdrank
✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi
✓ Off-the-beaten-track Amerika

Geen telefoon + geen tv = geen probleem! Kamp jij, net als wij, ook met een lichte smartphone- en Netflixverslaving, dan raden wij je deze bouwsteen aan. Vakantie is hét moment om quality time met elkaar door te brengen. Dus in plaats van ’s avonds naar een schermpje te staren, ga je sterren kijken en samen met een lokale gids bij het kampvuur elkaar verhalen vertellen. Dit avontuur wordt uitgevoerd in klein groepsverband, met min. 2 en max. 12 personen.

Overnachten: 1 nacht in een tent in Monument Valley incl. kampeeruitrusting
Excursies : wandeling met Navajo gids door de vallei, traditionele verhalen rond het kampvuur en jeeptour bij zonsopkomst
Vervoer: per open jeep van en naarde locatie waar je kampeert
Maaltijden: traditioneel Navajo diner bestaand uit taco's en steak en ontbijt
  • entree Monument Valley (US$10,- p.p. / kinderen onder 10 jaar gratis)

  • autohuur

  • fooi gids

Dag 1 – Wandelen en kamperen in Monument Valley

Wanneer je Monument Valley nadert herken je direct de iconische rotsen uit de Western films. Eind van de middag, wanneer de zon al wat minder hard brandt, ontmoet je bij het hotel aan de rand van het park de Navajo gids die je tijdens dit avontuur zal begeleiden. Je springt achter in zijn jeep en wordt naar de bijzondere plek gebracht waar je zult overnachten. Je staat echt midden in het park tussen de rode rotsen.  Nadat je je tent hebt opgezet, is het tijd voor een wandeling van zo’n 2,5 uur door de vallei. Onderweg vertelt de gids de mythische verhalen die achter de rode rotsen schuilen en leert hij je een paar woordjes van hun taal.

Eenmaal terug bij jullie kamp is het tijd om aanmaakhout te sprokkelen en het kampvuur aan te steken. Als diner wordt er op het vuur een steak voor je gebakken en krijg je traditionele Navajo taco’s te eten (incl. frisdrank en water).

Na het eten vertelt je gids rondom het kampvuur traditionele verhalen. De Navajo Indianen hadden geen geschreven geschiedenis, het vertellen van verhalen was de enige manier hoe ze hun cultuur en tradities van generatie op generatie over konden dragen. Hoewel het overdag warm is in dit woestijngebied, kan het ’s avonds flink afkoelen. Nu zal je het bij het kampvuur niet zo snel koud krijgen, maar toch is het fijn om een jas of fleecevest mee te nemen. Nadat we nog even hebben genoten van de adembenemende sterrenhemel duiken we moe maar voldaan onze tent in.

Dag 2 – Terug naar de bewoonde wereld

Vandaag al weer vroeg uit de veren. Zodra het vuur weer brandt, kan de ketel er op om het water te koken voor de koffie en thee. Na een eenvoudig, maar smakelijk ontbijt breek je het kamp weer op en stap je de jeep in voor een tour van 2,5 uur door een ander gedeelte van de vallei. Eind van de ochtend word je weer bij de ingang van het park afgezet en neem je afscheid van de gids.

Vanuit Monument Valley rijd je in 3 uur door naar de Grand Canyon of Moab National Park en in 4 uur tijd rijd je naar Zion National Park.