Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen

Wildkamperen in Monument Valley

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Monument Valley
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 269,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 257,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ Wildkamperen midden in Monument Valley
✓ Maak kennis met de Navajo cultuur, taal en tradities
✓ Inclusief diner, ontbijt, koffie, thee en frisdrank
✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi
✓ Off-the-beaten-track Amerika

Geen telefoon + geen tv = geen probleem! Kamp jij, net als wij, ook met een lichte smartphone- en Netflixverslaving, dan raden wij je deze bouwsteen aan. Vakantie is hét moment om quality time met elkaar door te brengen. Dus in plaats van ’s avonds naar een schermpje te staren, ga je sterren kijken en samen met een lokale gids bij het kampvuur elkaar verhalen vertellen. Dit avontuur wordt uitgevoerd in klein internationaal groepsverband, met min. 2 en max. 12 personen.

Overnachten: 1 nacht in een tent in Monument Valley incl. kampeeruitrusting
Excursies : wandeling met Navajo gids door de vallei, traditionele verhalen rond het kampvuur en jeeptour bij zonsopkomst
Vervoer: per open jeep van en naarde locatie waar je kampeert
Maaltijden: traditioneel Navajo diner bestaand uit taco's en steak en ontbijt
  • Entree Monument Valley (US$10,- p.p. / kinderen onder 10 jaar gratis)

  • Fooi: in Amerika is het geven van fooi zeer gebruikelijk en wordt het in de service-industrie zelf als een integraal onderdeel van mensen hun loon gezien. Als richtlijn adviseren wij de Navajo gids na afloop van deze excursie incl. overnachting een fooi van circa $30,- per gezin te geven.

  • Autohuur

Dag 1 – Wandelen en kamperen in Monument Valley

Wanneer je Monument Valley nadert herken je direct de iconische rotsen uit de Western films. Eind van de middag, wanneer de zon al wat minder hard brandt, ontmoet je bij het hotel aan de rand van het park de Navajo gids die je tijdens dit avontuur zal begeleiden. Je springt achter in zijn jeep en wordt naar de bijzondere plek gebracht waar je zult overnachten. Je staat echt midden in het park tussen de rode rotsen.  Nadat je je tent hebt opgezet, is het tijd voor een wandeling door de vallei. Onderweg vertelt de gids de mythische verhalen die achter de rode rotsen schuilen en leert hij je een paar woordjes van hun taal.

Na het eten vertelt je gids rondom het kampvuur traditionele verhalen. De Navajo Indianen hadden geen geschreven geschiedenis, het vertellen van verhalen was de enige manier hoe ze hun cultuur en tradities van generatie op generatie over konden dragen. Hoewel het overdag warm is in dit woestijngebied, kan het ’s avonds flink afkoelen. Nu zal je het bij het kampvuur niet zo snel koud krijgen, maar toch is het fijn om een jas of fleecevest mee te nemen. Nadat we nog even hebben genoten van de adembenemende sterrenhemel duiken we moe maar voldaan onze tent in.

Dag 2 – Terug naar de bewoonde wereld

Vandaag al weer vroeg uit de veren. Het ik nog pik donker op het moment dat we in de jeep stappen en naar het punt toe rijden waar we van een adembenemende zonsopkomst kunnen genieten. De kleur van de lucht en de rotsen verandert met de seconde en we schieten er met onze camera vrolijk op los. Terug bij het kamp wacht een warme kop koffie en een eenvoudig, maar smakelijk ontbijt. Tot slot breek je het kamp weer op, word je weer bij de ingang van het park afgezet en neem je afscheid van de gids.

Vanuit Monument Valley rijd je in 3 uur door naar de Grand Canyon of Moab National Park en in 4 uur tijd rijd je naar Zion National Park.

 

 

Tip van kampeerfanaat Bas:

‘Tijdens deze excursie ga je echt even back-to-basic, terug naar de basis, met aandacht voor elkaar, de natuur en de lokale Navajo cultuur. De precieze locatie waar je tijdens deze bijzondere excursie in Monument Valley overnacht kan verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van het weer op dat moment. Op sommige locaties staan er picknicktafels en is er een simpel toilet en andere locaties niet. Wij werken hier ook met verschillende gidsen. Sommige zijn van nature een beetje gesloten, maar als je ze wat vragen stelt over hun cultuur vertellen ze daar graag over. Stel je dus open en flexibel op, dan wordt het een avontuur om nooit te vergeten!’  

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: traditionele hogan

Reissom: € 350,- per volwassene
€ 255,- per kind (op basis van 4 personen)
Inbegrepen: 1 nacht in een hogan incl. diner en ontbijt + wandeling en kampvuurverhalen met Navajo gids

In plaats van in een tent kun je ook een nacht in een hogan verblijven. De hogan is het traditionale onderkomen van de Navajo indianen. Hij is van hout gemaakt en bekleed met klei om het geheel te isoleren. De deur is altijd richting het oosten gericht om in de ochtend de zon en voorspoed te verwelkomen. De inrichting is zeer eenvoudig en een ook hier slaap je in een slaapzak op een matje op de grond en maak je gebruik van het toilet buiten.

Grote voordeel van een hogan is dat er een houtkachel in zit, waarmee je de ruimte dus op kunt warmen. Het verblijf in een hogan is daarom met name in het voor- en najaar aan te raden wanneer het ’s nachts behoorlijk af kan koelen. In de maanden juli en augustus slapen de meeste reizigers vanwege de warmte liever in een tent, of in de open lucht direct onder de sterren.

Welke optie wil je aanvragen?

Kampvuurverhalen bij de Navajo Indianen
Alternatief verblijf: traditionele hogan
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan