Los Angeles met je gezin - AmerikaKids Hollywood

Van filmset naar sterrenstrand

Los Angeles met je gezin

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Los Angeles
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 340- per volwassene
€ 250,- per kind

Stap in de rollercoaster van entertainment in Los Angeles met je gezin. Bezoek je Los Angeles, dan reis je ook naar Hollywood. Middenin het bruisende hart van de filmindustrie begeef je je tussen de 'rich and famous'; loop je over de beroemde roze sterren op Hollywood Boulevard en bespied je de huizen van de sterren in de Hollywood hills. Het is alsof je zelf op de filmset rondloopt. Wij zijn met onze kinderen een dagje naar Disneyland gegaan. Wij vonden het fijn om drie nachten in een hotel bij de jachthaven van Marina del Rey te slapen. Vaak is Los Angeles het eindpunt van de vakantie, dus wel zo lekker om hier bij te komen van alle indrukken, maar vooral ook genieten van de Californian way. Met een margarita op het terras, een ijsje op het strand en uitzicht op metershoge palmbomen wuivend in de zon vinden wij Los Angeles het beste einde van je reis.

Overnachten: 3 nachten in een karakteristiek hotel
  • entreeticket Disneyland of Universal Studios

  • maaltijden

  • autohuur

  • parkeerkosten

Dag 1 – Aankomst in Marina del Rey

Hoe dichter je in de buurt komt van filmstad Los Angeles des te meer wuivende palmen, glimmende auto’s en glooiende heuvels met grote villa’s. LA is heel groot met verschillende highways en wijken als Hollywood, Beverly Hills en Anaheim. Je auto is hier nog altijd onmisbaar. In de loop van de middag rijd je naar de haven van Marina del Rey. Je ziet overhangende stoplichten en straatnaamborden als Sunset Boulevard en Santa Monica Boulevard. Hier draait het om zien en gezien worden. Je kijkt je ogen uit: gewichtheffers op het strand, grote zonnebrillen en rolschaatsende Amerikanen. Wij hebben gekozen voor overnachtingen in Marina Del Rey, omdat het wat rustiger gelegen is, maar wel op loopafstand van Venice Beach en met voldoende restaurantjes in de buurt. Je slaapt in een hotel met zwembad. In de verte spot je een echt Baywatch huisje op het strand… Net als in de film!

hollywood lane amerikaDag 2 – Walk of fame, Hollywood Hills en baywatch strand

Alles in Hollywood draait om films. Tijdens je reis mag een bezoek aan het Chinese theatre en een wandeling over de Walk of Fame dan ook niet ontbreken. Sterren schitteren eeuwig op de glimmende boulevard en acteurs hebben hun handafdruk achtergelaten. Rijdt daarna naar het Griffith Observatory voor een kiekje met de beroemde Hollywood letters en een mooi uitzicht over de skyline van Los Angeles en Beverly Hills.

’s Middags luieren aan het strand, zandkastelen bouwen en genieten van de Californische zon. ’s Avonds flaneerden wij tussen de rolschaatsers over de boulevard en genoten van verse vis (en patatjes) tussen de palmbomen.

amerika reis disneyDag 3 – Reis Los Angeles met je gezin

De laatste dag van je reis bepaal je zelf wat je gaat doen. Strand, shoppen of een bezoek aan een pretpark. Met de jonge kids vonden wij een bezoekje aan Disneyland bij Anaheim erg leuk. Het meest beroemde pretpark, omdat dat het allereerste Disney Themapark is. Trek je comfortabele schoenen aan, zet je muizenoortjes op en laat je betoveren. Draai rond in de kleurrijke theekopjes, vlieg samen met Dombo hoog in de lucht en schudt Minnie en Mickey de hand. Het entreeticket voor dit park kun je gemakkelijk ter plaatse (of online) regelen.

Naast Disney is Knot’s Berry Farm een ander bekend park in de omgeving. Universal Studios raden we aan voor gezinnen met oudere (tiener) kinderen omdat het daar vooral om snelle achtbanen gaat.

Reis Los AngelesDag 4 – Vertrek uit Marina del Rey

Na het ontbijt (in de omgeving van je hotel zijn veel leuke ontbijtplekjes) lever je de auto in op de luchthaven van Los Angeles en vlieg je terug naar Europa. Gaat je vlucht laat op de dag, dan kun je lekker uitwaaien op het strand, een wandeling tussen de ‘happy people’ op de strandboulevard maken of nog een Californische golf pakken. Wanneer je Disneyland wilt bezoeken, kun je nog een nachtje bijboeken.

Familie Dorna (kinderen 14 en 17 jaar):

“Vandaag zijn we naar Hollywood gereden. Onderweg nog even ons ontbijt in een park opgegeten. Het wedstrijdje ‘wie ziet als eerste de beroemde letters van Hollywood tegen de heuvels’ werd gewonnen door Max. Vervolgens naar de beroemde walk of fame waar duizenden sterren een ster in het trottoir hebben. Daar hebben we een tour genomen door Hollywood. Van heel wat beroemdheden weten we nu waar en hoe ze leven. Daar hoeven we geen meelij mee te hebben! “