Paardrijden Monument Valley - Amerika teens

Zadel op, Monument Valley in

Paardrijden Monument Valley

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Monument valley
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 217,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 246,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Monument Valley, naast de Grand Canyon misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. Voor veel gezinnen met jonge kinderen wat te ver uit de route maar qua reisafstand met tieners prima te doen. Enorme rotsen steken hier rechtomhoog uit het rode zand. Voor de Navajo Indianen hun thuis, voor ons het echte 'wild west' gevoel. Samen met een Najavo Indiaan rijd je te paard diep de vallei in en vertelt hij je alles over de geschiedenis van de indianen in dit gebied. Weg van de massa een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek. Verwacht geen traditionele indianenkleding en kleurrijke hoofdtooien, die tijd is allang voorbij. Gekleed in een strakke spijkerbroek en turquoise sieraden gaat je Navajo gids voorop.

Overnachten: 1 nacht in een knus saloonhotel
Excursie: Paardrijden met een Navajo Indiaan in Monument Valley
Transport: geen
  • maaltijden

  • entree Monument Valley (US$ 5,-)

  • autohuur

  • fooien

paardrijden tieners amerikaDag 1 – Paardrijden Monument Valley

Reistijd: 2,5 uur

Ineens zie je uit het niets in de verte immense rotsen aan de horizon. Het lijkt alsof je een schilderij inrijdt. Trek aan het einde van de middag een lange broek en schoenen met sokken aan want samen met een Navajo indiaan rijd je 2 uur te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen. De reden dat je pas laat in de middag gaat is omdat het dan minder heet is. Daarbij mag je met de auto niet zo dichtbij komen. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo indiaan je van alles over hun manier van leven en de rotskunst. Zie je het niet zitten om op een paard te hobbelen, dan kun je ook 1,5 uur de vallei in per stoere jeep.

Na de tocht rijd je in een uurtje naar het Western plaatsje Bluff. Je slaapt in een sfeervolle kamer met een buitenzitje. Plof hier lekker neer, want van het uitzicht kun je uren genieten.

amerika reis navajoDag 2 – Bluff vertrek

De meeste reizigers vervolgen hun roadtrip in een kleine twee uur rijden naar outdoor stadje Moab. Peddel hier op je surfboard tussen de rode rotsen over de Colorado rivier of stap in een raft voor wat meer snelheid. Maar ook ‘Het geheim van de Navajowoestijn’ mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis door Amerika. Breng een bezoek aan Antelope Canyon en sta versteld van deze magische kloof. Laat je de woestijn liever achter je reis dan verder naar Zion National Park om te mountainbiken in de groene Canyon.

Familie Joosten (kinderen 13 en 15 jaar)

“En daar gaan we! Met zijn vieren achter onze Navajo-indiaan aan. Tussen de enorme en prachtige rotsen, te paard de rode heuvels op en af. Eerst nog voorzichtig stapvoets, maar naarmate het zelfvertrouwen groeit, gaan we steeds langer in draf en tenslotte ook in galop. Het is onwerkelijk, maar we doen het echt! We rijden paard midden in Monument Valley. En dat terwijl Tomas en Marijn een paar jaar terug een uurtje en wij nog nooit op een paard hebben gezeten. We vinden het alle vier zo ontzettend gaaf.” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen per jeep in Monument Valley

Reissom: € 129,- per volwassene
€ 97,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen, jeeptour door Monument Valley

Spreekt het paardrijden je niet aan, dan kunnen we de bouwsteen “Zadel op, Monument Valley in” aanbieden inclusief een jeeptour. Met een gids rijd je in 1,5 uur door de vallei en kom je op plekken waar je met je eigen auto niet mag komen. De gids weet de plekken om te stoppen voor het juiste uitzicht. Behalve dat je het paardrijden vervangt door een jeeptour blijft de bouwsteen verder gelijk.

Alternatieve bouwsteen slapen onder de sterren in Monument Valley

Reissom: € 269,- p.p. bij gezin van 4 personen
Inbegrepen: 1 overnachting in tent, wandeling en jeeptour met Navajo gids door Monument Valley

Kies je liever voor onze avontuurlijke optie? Ga dan kamperen in Monument Valley zonder telefoon en tv. Hét moment om quality time met elkaar door te brengen. Je slaapt een nacht in een tent onder duizenden sterren. Back-to-basic, maar zeker niet afzien. Je wordt begeleid door een lokale Navajo gids. Hij maakt een wandeling met je door de vallei, bakt een steak met je op het kampvuur en vertelt je traditionele verhalen.

Welke optie wil je aanvragen?

Zadel op, Monument Valley in
Alternatieve bouwsteen per jeep in Monument Valley
Alternatieve bouwsteen slapen onder de sterren in Monument Valley
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan