Paardrijden Monument Valley - Amerika teens

Zadel op, Monument Valley in

Paardrijden Monument Valley

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Antelope Canyon – Monument valley
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 430,- per volwassene
€ 320,- per kind (onder de 12 jaar)

Monument Valley, naast de Grand Canyon misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. Voor veel gezinnen met jonge kinderen wat te ver uit de route maar qua reisafstand met tieners prima te doen. Enorme rotsen steken hier rechtomhoog uit het rode zand. Voor de Navajo Indianen hun thuis, voor ons het echte 'wild west' gevoel. Samen met een Najavo Indiaan rijd je te paard diep de vallei in en vertelt hij je alles over de geschiedenis van de indianen in dit gebied. Weg van de massa een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek. Verwacht geen traditionele indianenkleding en kleurrijke hoofdtooien, die tijd is allang voorbij. Gekleed in een strakke spijkerbroek en turquoise sieraden gaat je Navajo gids voorop. Om de lange afstand naar Monument Valley te onderbreken verblijf je onderweg eerst een nachtje in een hotel met zwembad bij Lake Powell en aanschouw je bizarre lichteffecten in Antelope Canyon

Overnachten: 1 nacht bij Lake Powell en 1 nacht in een knus saloonhotel
Excursie: Antelope Canyon tour en paardrijden met een Navajo Indiaan in Monument Valley
Transport: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entree Monument Valley (US$ 5,-)

  • autohuur

  • fooien

Antelope Canyon - gezin

Dag 1 Antelope Canyon

Reistijd: ca. 3 uur

Vandaag geen al te lange autorit voor de boeg. Vanaf zowel de Grand Canyon of Zion National Park rijd je in 2,5 a 3 uur naar de Antelope Canyon.

Aangekomen bij de Antelope Canyon rijd je samen met een Navajo gids en een groep van 10 andere reizigers naar de ingang van de canyon. Deze canyon is in de loop der jaren door water en modder uitgesleten. Doordat het zonlicht door de smalle openingen naar binnen schijnt, ontstaan de meest bizarre lichteffecten. Vanaf de ingang ga je te voet de kloof in. Je bent ongeveer een uur in de kloof.

Wij kiezen er voor om niet in één keer door te rijden naar Monument Valley maar een nachtje te slapen aan de rand van Lake Powell vlakbij Antelope Canyon. Je zit al best wat uren in de auto tijdens een reis door West Amerika, dus een middagje ontspanning aan het zwembad of op een van de strandjes aan het meer vonden wij, maar met name onze kinderen wel fijn.

paardrijden tieners amerikaDag 2 – Paardrijden Monument Valley

Reistijd: 2,5 uur

Vanmorgen kun je het rustig aan doen. Pas aan het begin van de middag rijd je in ongeveer 2,5 uur naar Monument Valley. Ineens zie je uit het niets in de verte immense rotsen aan de horizon. Het lijkt alsof je een schilderij inrijdt. Trek aan het einde van de middag een lange broek en schoenen met sokken aan want samen met een Navajo indiaan rijd je 2 uur te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen. De reden dat je pas laat in de middag gaat is omdat het dan minder heet is. Daarbij mag je met de auto niet zo dichtbij komen. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo indiaan je van alles over hun manier van leven en de rotskunst. Zie je het niet zitten om op een paard te hobbelen, dan kun je ook 1,5 uur de vallei in per stoere jeep.

Na de tocht rijd je in een uurtje naar het Western plaatsje Bluff. Je slaapt in een sfeervolle kamer met een buitenzitje. Plof hier lekker neer, want van het uitzicht kun je uren genieten.

amerika reis navajoDag 3 – Bluff vertrek

De meeste reizigers vervolgen hun roadtrip in een kleine twee uur rijden naar outdoor stadje Moab. Peddel hier op je surfboard tussen de rode rotsen over de Colorado rivier of stap in een raft voor wat meer snelheid. Wil je liever wat minder kilometers maken, reis dan (een stukje via dezelfde route) verder naar Zion National Park om te mountainbiken in de groene Canyon.

Familie Joosten (kinderen 13 en 15 jaar)

“En daar gaan we! Met zijn vieren achter onze Navajo-indiaan aan. Tussen de enorme en prachtige rotsen, te paard de rode heuvels op en af. Eerst nog voorzichtig stapvoets, maar naarmate het zelfvertrouwen groeit, gaan we steeds langer in draf en tenslotte ook in galop. Het is onwerkelijk, maar we doen het echt! We rijden paard midden in Monument Valley. En dat terwijl Tomas en Marijn een paar jaar terug een uurtje en wij nog nooit op een paard hebben gezeten. We vinden het alle vier zo ontzettend gaaf.” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen per jeep in Monument Valley

Reissom: € 315,- per volwassene
€ 235,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen, jeeptour door Monument Valley, Antelope Canyon tour

Spreekt het paardrijden je niet aan, dan kunnen we de bouwsteen “Zadel op, Monument Valley in” aanbieden inclusief een jeeptour. Met een gids rijd je in 1,5 uur door de vallei en kom je op plekken waar je met je eigen auto niet mag komen. De gids weet de plekken om te stoppen voor het juiste uitzicht. Behalve dat je het paardrijden vervangt door een jeeptour blijft de bouwsteen verder gelijk.

Welke optie wil je aanvragen?

Zadel op, Monument Valley in
Alternatieve bouwsteen per jeep in Monument Valley
x