Route 66 met kids - Amerika rondreis

Kids on route 66

Route 66 met kids

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Route 66 – Kingman – Los Angeles
Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 49,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 71,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Route 66 is een van de meest legendarische lange snelwegen door Amerika. Je rijdt over deze Route 66 met kids om de grote afstand tussen de Grand Canyon en de kust bij Los Angeles te overbruggen. Wij hebben gekozen voor een overnachting aan deze historische weg. Beleef je eigen roadmovie als je stuift over stoffige woestijnwegen, langs verlaten pompstations en stille spookstadjes. Opeens zie je borden met Route 66, de Motherroad of America, het voelt toch als een jongensdroom die uitkomt. Terwijl 'Born to be wild' uit de boxen schalt schieten de miles voorbij. Het landschap viel ons wat tegen, maar knipperende neonlichten van retro roadbars en het zien van de stoere langharige Harley-rijders maken alles goed. Neem onderweg de tijd voor het route 66 museum, een uitgebreide hamburgerlunch in Mr. D’z Diner en waan je als op een filmset in een ghosttown op de route.

Overnachten: 1 nacht in een highway-motel
Excursie: bezoek aan route 66 museum
Transport: geen
Maaltijden: 1 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

motor route66 amerikaDag 1 – Via route 66 van Grand Canyon naar Kingman

Reistijd: ca. 3 uur

De Grand Canyon laat je achter je en je maakt je op voor the Interstate Highway, de Route 66. De naaldbomen maken vandaag plaats voor het stoffige woestijnlandschap op weg naar het westen. Onderweg wordt je ingehaald door grote Coca Cola look-a-like trucks, stoere Harley-rijders en passeer je oude tankstations.

Bezoek in Kingman, het cowboystadje aan de highway, het Route 66 museum. Even lekker de benen strekken. De foto’s en verhalen geven hier een goed beeld van de mobiliteit op de Route 66 door de jaren heen. Aan de overkant van het museum vind je de meest populaire diner van de Interstate, Mr. D’z. Wij aten hier de lekkerste burgers en dronken de meest verfrissende shakes van de reis. Een nachtje in een motel aan de highway mag tijdens deze roadtrip niet ontbreken. Niet shabby, maar netjes en met zwembad, zodat de kids in de middag nog even kunnen plonsen.

ghosttown amerikaDag 2 – Kingman – Los Angeles

Reistijd: ca. 5 uur

Op dag 2 van je familiereis route 66 rijd je verder naar de kust. Geniet van het uitgebreide ontbijt dat je zelf kunt uitkiezen en ga nog lekker een uurtje zwemmen. Vanuit Kingman rijd je richting het oude mijnstadje Oatman, in 1962 ook het decor van een westernfilm. Wandel hier langs de houten saloons met karrenwielen en klapdeuren en kijk naar de gunfight tussen de cowboys op straat. In het weekend geven ze rond het middaguur een showtje weg.

Voordat je je reis afsluit met LA kun je nog een tour maken naar de surfkust van San Diego, vlakbij de Mexicaanse grens. Reis via cactusbos Joshua Tree. De geur van verse taco’s komt je al tegemoet… Sla je San Diego over? LA is lekker dichtbij. Ga van filmset naar sterrenstrand.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan