Surfen in San Diego - Amerika rondreizen

Surf dudes en California girls

Surfen in San Diego

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: San Diego
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 240,- per volwassene
€ 178,- per kind

Na alle indrukken die je tijdens de roadtrip door West-Amerika hebt opgedaan is het tijd om te relaxen. Kleurige gebouwen, baaitjes en de zon geven San Diego een verrassend ontspannen sfeer. Wij vinden San Diego een fijne plek om door te brengen aan het strand. Met een gemiddelde temperatuur van 22°C is het hier warmer dan in Los Angeles en zorgt de Californische zon vanzelf voor een 'laid-back' stemming. San Diego is een echt surfparadijs, dus waar kunnen de kids beter boogieboarden en tieners hun eerste surfles krijgen dan hier. Achterover geleund op het strand kijk je toe hoe de kinderen de golven trotseren.

Je slaapt middenin het oude centrum van San Diego in een haciendahotel, maar ook een verblijf direct aan het strand van Pacific Beach is een leuke afsluiter van de reis.

Overnachten: 3 nachten in het hacienda hotel
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

sandiego amerika oldtown

Old Twon San Diego

Dag 1 – San Diego, aankomst

Slippers aan, zonnebril op. Na al die kilometers vonden wij het heerlijk om vanmiddag even helemaal niets te doen en alleen te luieren bij het zwembad. Wil je toch alvast de omgeving verkennen? Je slaapt in een hotel in de old town van San Diego. Dit is een oude wijk met kleurige gebouwen, musea, barretjes en winkels. Ook is een gedeelte een soort van openluchtmuseum waar je ziet hoe ze in deze streek 100 jaar geleden leefden. Het Gaslamp Quarter is het echte centrum van San Diego om te struinen door de winkelstraatjes. Vanaf hier loop je zo naar de haven waar veel verschillende schepen liggen zoals een groot vliegdekschip, zeiljacht en duikboot. Sluit de dag af met een goedgevulde taco in één van de restaurantjes aan het strand of Mission Boulevard, je zit hier immers maar op 45 minuten rijden van de Mexicaanse grens.

Surfen in San DiegoDag 2 en 3 – Surfen in San Diego

Slaap vandaag lekker uit en ontbijt op je gemak, want niks moet, alles mag. San Diego is een surfparadijs. Wij vinden het één van de beste plekjes in Amerika om te leren surfen, een leuke ervaring voor tieners.

Wil je een surfles vooraf boeken ? Wij regelen het graag voor je. Laat het ons dan even weten.

Mini surf dudes en girls

Reis je met jongere kinderen ga dan vandaag een paar uurtjes met je kinderen boogieboarden. Deze hoef je niet vooraf te reserveren maar kun je gemakkelijk ter plaatse huren. De surfschool waar deze te huur zijn ligt op een half uurtje rijden van je hotel. Als echte surfers liepen onze kids stoer met hun board onder de arm de zee in, niet verder dan de heupen want een beetje spannend is het wel. Goed vasthouden, peddelen en dan spoelt het laatste beetje golf ze zo terug op het strand.

Voor veel reizigers met kinderen staat een bezoekje aan San Diego Zoo op het verlanglijstje. Wij kunnen de kaartjes van te voren voor je regelen zodat je de lange rijen bij de kassa over kunt slaan. Daarnaast ligt op 20 minuten rijden La Jolla – het juweel -, een levendige kustwijk met ‘juweel’ strandjes. Met een beetje geluk is het zandkastelen bouwen tussen een zeeleeuwkolonie of een luierende pelikaan, die je hier gewoon in het wild aantreft.

strand-marina-del-rey-amerika-kidsDag 4 – San Diego, vertrek

Rijdt vandaag op je gemakje de kustroute naar LA en reis van filmset naar sterrenstrand. Kijk je ogen uit naar de rich and famous in Hollywood, geniet van de Universal Studios en sluit je reis af met cocktails en zandkastelen op het strand van Marina del Rey. Vanuit LA vlieg je lekker rechtstreeks terug naar Nederland.

Wellicht is San Diego het einde van je Amerika reis. Rijdt vroeg in de ochtend naar de luchthaven waar je je huurauto inlevert. De meeste airlines maken op weg naar Nederland een tussenstop in een andere Amerikaanse stad en door het tijdsverschil kom je pas de volgende dag aan in Nederland.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

San Diego - strandhotel

Reissom: € 359,- p.p. bij 2 volwassenen
€ 266,- p.p. bij 2 kids (2 t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 3 nachten in een strandhotel met zwembad

Wil je echt een rustig einde van je reis, kies dan voor een verblijf in het strandhotel, gelegen op ongeveer 12 kilometer van het oude centrum. Niet de goedkoopste optie, maar je loopt dan wel in vijf minuten het strand op. Daarnaast heeft het hotel een fijn zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Surf dudes en California girls
San Diego - strandhotel
x