Surfen in San Diego - Amerika rondreizen

Surf dudes en California girls

Surfen in San Diego

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: San Diego
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 243,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 258,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Na alle indrukken die je tijdens de roadtrip door West-Amerika hebt opgedaan is het tijd om te relaxen. Kleurige gebouwen, baaitjes en de zon geven San Diego een verrassend ontspannen sfeer. Wij vinden San Diego een fijne plek om door te brengen aan het strand. Met een gemiddelde temperatuur van 22°C is het hier warmer dan in Los Angeles en zorgt de Californische zon vanzelf voor een 'laid-back' stemming. San Diego is een echt surfparadijs, dus waar kunnen de kids beter boogieboarden en tieners hun eerste surfles krijgen dan hier. Achterover geleund op het strand kijk je toe hoe de kinderen de golven trotseren.

Je slaapt in een hotel aan de haven net buiten het centrum van San Diego, vanaf het zwembad kijk je uit op de dobberende zeilboten. Wil je vanaf je hotel gelijk met je voeten in het zand staan, kijk dan voor de strandhotel opties onderaan deze bouwsteen.

Overnachten: 3 nachten in een hotel aan de haven
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

  • Surfles – €109,- per persoon (bij 4 personen)

sandiego amerika oldtown

Old Town San Diego

Dag 1 – San Diego, aankomst

Slippers aan, zonnebril op. Na al die kilometers vonden wij het heerlijk om vanmiddag even helemaal niets te doen en alleen te luieren bij het zwembad. Wil je toch alvast de omgeving verkennen? Binnen ‘no time’ ben je in de old town van San Diego. Dit is een oude wijk met kleurige gebouwen, musea, barretjes en winkels. Ook is een gedeelte van deze wijk een soort van openluchtmuseum waar je ziet hoe ze in deze streek 100 jaar geleden leefden. Het Gaslamp Quarter is het echte centrum van San Diego om te struinen door de winkelstraatjes. Vanaf hier loop je zo naar de haven waar veel verschillende schepen liggen zoals een groot vliegdekschip, zeiljacht en duikboot. Sluit de dag af met een goedgevulde taco in één van de restaurantjes aan het strand of Mission Boulevard, je zit hier immers maar op 45 minuten rijden van de Mexicaanse grens.

Surfen in San DiegoDag 2 en 3 – Surfen in San Diego

Slaap vandaag lekker uit en ontbijt op je gemak, want niks moet, alles mag. San Diego is een surfparadijs. Wij vinden het één van de beste plekjes in Amerika om te leren surfen, een leuke ervaring voor tieners. Wil je dat wij een surfles voor je regelen voeg deze dan toe aan je reis (kijk voor deze optie onderaan de bouwsteen). Reis je met jongere kinderen ga dan vandaag een paar uurtjes met je kinderen boogieboarden. Deze hoef je niet vooraf te reserveren maar kun je gemakkelijk ter plaatse huren. Als echte surfers liepen onze kids stoer met hun board onder de arm de zee in, niet verder dan de heupen want een beetje spannend is het wel. Goed vasthouden, peddelen en dan spoelt het laatste beetje golf ze zo terug op het strand.

Ook een bezoekje aan de San Diego Zoo is een echte aanrader. Dit is een van de meest beroemde dierentuinen ter wereld met heel wat verschillende dierensoorten zoals de panda en koala’s.

Surfen in San Diego - Amerika met tienersDag 4 – San Diego, vertrek

Rijd vandaag op je gemakje de kustroute naar LA en reis van filmset naar sterrenstrand. Kijk je ogen uit naar de rich and famous in Hollywood, geniet van de Universal Studios en sluit je reis af met cocktails en zandkastelen op het strand van Marina del Rey. Vanuit LA vlieg je lekker rechtstreeks terug naar Nederland.

Wellicht is San Diego het einde van je Amerika reis. Rijd vroeg in de ochtend naar de luchthaven waar je je huurauto inlevert. De meeste luchtvaartmaatschappijen maken op weg naar Nederland een tussenstop in een andere Amerikaanse stad en door het tijdsverschil kom je pas de volgende dag aan in Nederland.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

San Diego - strandhotel

Reissom: € 364,- p.p. bij 2 volwassenen
€ 269,- p.p. bij 2 kids (2 t/m 17 jaar)
Inbegrepen: 3 nachten in een strandhotel met zwembad

Met een gemiddelde temperatuur van 22°C is het in San Diego warmer dan in Los Angeles. De perfecte plek wat ons betreft om in een strandhotel je rondreis door Amerika af te sluiten. We vonden hier een boutique hotel met modern interieur, fijne lounge plekjes en vanuit het zwembad kijk je zo uit over het strand en de zee.

San Diego - lagunehotel

Reissom: € 346,- p.p. bij 2 volwassenen
€ 256,- p.p. bij 2 kids (2 t/m 17 jaar)
Inbegrepen: 3 nachten in een lagunehotel met zwembad

Wil je even helemaal niets doen aan het einde van je reis en vooral kiezen voor gemak verblijf dan in dit resort hotel vlakbij zee. Doordat het hotel in een lagune gelegen is heb je hier rustig kabbelend water en kunnen de kinderen heerlijk spelen op het strand. Ook is er een fijn zwembad (waar zo nu en dan muziek gedraaid wordt), een speeltuin en worden er regelmatig activiteiten voor de kinderen georganiseerd. In 10 minuten loop je naar het ‘echte’ strand.

San Diego - surfen

Reissom: € 109,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: Surfles 1 uur

Altijd al eens een keer willen surfen dan is San Diego ‘the place to be’. In een klein groepje leer je alle ins en outs van het surfen. Eerst een korte les op het strand en daarna mag je al snel met je board de zee in. Het moment dat je voor het eerst blijft staan en over de golven zoeft vonden wij onvergetelijk. Wil je deze les graag toevoegen aan je Amerika reis laat het ons dan weten. De minimum leeftijd is 5 jaar en de lessen worden gegeven vanaf 2 personen en met maximaal 5 personen.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Surf dudes en California girls
San Diego - strandhotel
San Diego - lagunehotel
San Diego - surfen
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan