AmerikaKids - Sequoia nationaal park

Op de reuzenboomroute

Sequoia nationaal park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sequoia park – Three rivers – Kernville
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 329,- per volwassene
€ 244,- per kind

Veel reizigers rijden in een sneltreinvaart van Yosemite naar Las Vegas. Zonde vinden wij, want dan zit je twee lange dagen met je kids in de auto en kun je niet genieten van de rust en natuur op het platteland. Wij hebben een route uitgestippeld door enorme woudreusbossen van Sequoia Nationaal Park en typische All American towns, waar het tempo een tandje lager ligt. Guitar Joe speelt een song op z'n veranda en je hamburger wordt geserveerd door een hoogblonde dame met een roze schortje.

Wij hebben gekozen voor een knusse houten lodge bij de rivier en een echte Amerikaans lodge voor het ultime Amerika gevoel. Speel tikkertje tussen de hoge Sequoia bomen en laat de auto een dag staan om te kajakken op het meer. Met een gids peddel je op het rustige water en lunch je aan de oever. 's Middags is het tijd voor het zwembad en een leesuurtje in de schommelstoel.

Overnachten: 1 nacht in een sfeervolle cabin en 2 nachten in een ‘all American town’ lodge
Excursie: kajakken over het rustige Lake Isabella
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • entreegeld National Park Pass ($ 80,- per auto)

  • maaltijden

  • autohuur

  • fooien

 amerika-reis-sequoiaDag 1 – Via Sequoia Park naar Three rivers

Reistijd: ca. 5 uur

Je verlaat Yosemite deze morgen in de richting van Oakhurst. Trotseer flink wat bochten op de highway waar vaak ook nog een best harde wind staat. In zo’n 3 uur rijden bereik je Kings Canyon NP dat eigenlijk één geheel vormt met Sequoia Nationaal Park, het natuurpark dat bekend staat om de reuzenboom ‘Sequoia’. Wij vonden de Grant Grove een leuke stop. Hier kun je gemakkelijk je auto parkeren en over het wandelpad naar een van de allergrootste reuzenbomen, de General Grant Tree, wandelen. De boom is maar liefst 1650 jaar oud en ruim 80 meter hoog. Je hebt bovendien flink wat mensen nodig als je een kring rondom de boom wilt maken, want hij heeft een omtrek van maar liefst 32 meter. Even verderop, bij Giant Forest, kun je ook nog met je auto onder een omgevallen sequoia boom rijden, leuk voor de foto en de kids vinden het waarschijnlijk geweldig.

kernville amerika muffinsNa Grant Grove is het nog zo’n 2 uur over een flinke zigzagweg naar Three rivers, een echt Amerikaans countrystadje zoals je ze kent vanuit de film. Vrouwen met krulspelden in hun haar achter de bar, mannen met cowboyhoed  bestellen een hamburger en klapdeuren om het eetcafé binnen te stappen. Een rechte straat met de grocery, geparkeerde pickups en een paar huizen waar trots de Amerikaanse vlag wappert. Je logeert een nachtje in een sfeervolle lodge aan de rivier. Vanuit je picknicktafel in de tuin heb je geweldig uitzicht op de ondergaande zon boven de Sierra Nevada.

farmer amerikaDag 2 – Van Three Rivers naar Kernville

Reistijd: ca. 3 uur

Wij maakten een korte stop bij Anne Langs Deli om lekkere sandwiches te halen voor onderweg naar Kernville. Het is een boeiende route door citrusboomgaarden en langs koeienranches waar cowboys de kudde te paard binnenhalen. Na zo’n 3 uur rijden kom je aan in het plattelandsstadje Kernville. Je logeert in een ‘all American town’ lodge in de buurt van de rivier. Alles is gemaakt van hout. De antieke decoraties en de veranda creëren een nostalgisch wild west verleden. Er is rekening gehouden met wensen van de moderne reizigers, dus je hebt een comfortabel bed, een nette badkamer en er is een zwembad.

Eet ’s avonds een burger bij Cheryl’s diner. Hier gaat het hele dorp heen. De bediening heeft hoog geblondeerd haar, schortje voor en een dikke laag make-up. Op en top Amerika!

kernville amerika kajakkenDag 3 – Kajakken op het meer voor de kids

Vandaag kun je een dagje rustig aandoen. Veel reizigers slaan de karakteristieke Amerikaanse dorpen over en sjezen snel door naar de volgende attractie. Volgens ons is Kernville juist een heerlijke plek om op je gemak te genieten van outdoor activiteiten, zoals bootje varen en vissen bij de rivier. In de ochtend meld je je bij de kajak shop. Samen met een gids peddel je over het rustige Lake Isabella. Hij geeft je instructies en je blijft dicht bij de oever, waar het ondiep is. Onder het peddelen kijk je uit op bergen en vele vogels die hier nestelen. Wegens veiligheidsvoorschriften dienen kinderen minimaal 5 jaar oud te zijn en 22 kilo te wegen. Voor gezinnen met kleinere kinderen zijn er volop alternatieve uitstapjes te maken in deze bosrijke omgeving.

In de loop van de middag ben je terug in Kernville. Hier kun je lekker rondhangen bij de rivieroever, misschien nog een hengel uitwerpen en lekker plonsen in het zwembad. Of een uurtje schommelen in de schommelstoel.

kernville river amerikaDag 4 – Vertrek uit Sequoia Park

Na reuzenbomen, bloemen en kronkelende rivieren heeft de route vandaag een heel ander landschap voor je in petto. Zet je airco in de auto op de koudste stand. Je reist in circa 4 uur, door de woestijn, door naar Crazy Vegas.

Klik hier om deze Sequioa Park bouwsteen aan te vragen. Voor meer bouwstenen ga je terug naar het bouwsteen overzicht van Zuidwest Amerika.

Familie Dorna (kinderen 14 en 17 jaar):

“De sequoia’s zijn enorm indrukwekkend. Het idee dat deze bomen 2000 jaar of nog ouder zijn en bijvoorbeeld al vele bosbranden hebben overleefd (ze branden simpelweg niet) is zeer fascinerend”