AmerikaKids - Sequoia nationaal park

Op de reuzenboomroute

Sequoia nationaal park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sequoia park – Three rivers – Barstow
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 341,- p.p. bij een gezin van 5 personen

Veel reizigers rijden in een sneltreinvaart van Yosemite naar Las Vegas. Zonde vinden wij, want dan zit je twee lange dagen met je kids in de auto en kun je niet genieten van de rust en natuur op het platteland. Wij hebben een route uitgestippeld door enorme woudreusbossen van Sequoia Nationaal Park en typische All American towns, waar het tempo een tandje lager ligt. Guitar Joe speelt een song op z'n veranda en je hamburger wordt geserveerd door een hoogblonde dame met een roze schortje. Wij hebben gekozen voor een knusse houten lodge bij de rivier en een echte Amerikaans lodge voor het ultime Amerika gevoel. Onderweg naar Las Vegas verblijf je nog een nachtje in Barstow dat aan de oude Route 66 ligt.

Overnachten: 2 nacht in een sfeervolle cabin bij Three rivers en 1 nacht in een motel met zwembad in Bartsow
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • entreegeld National Park Pass

  • maaltijden

  • autohuur

  • fooien

amerika-reis-sequoiaDag 1 & 2 – Via Sequoia Park naar Three rivers

Reistijd: ca. 5 uur

Je verlaat Yosemite deze morgen in de richting van Oakhurst. Trotseer flink wat bochten op de highway waar vaak ook nog een best harde wind staat. In zo’n 3 uur rijden bereik je Kings Canyon NP dat eigenlijk één geheel vormt met Sequoia Nationaal Park, het natuurpark dat bekend staat om de reuzenboom ‘Sequoia’. Wij vonden de Grant Grove een leuke stop. Hier kun je gemakkelijk je auto parkeren en over het wandelpad naar een van de allergrootste reuzenbomen, de General Grant Tree, wandelen. De boom is maar liefst 1650 jaar oud en ruim 80 meter hoog. Je hebt bovendien flink wat mensen nodig als je een kring rondom de boom wilt maken, want hij heeft een omtrek van maar liefst 32 meter. Even verderop, bij Giant Forest, kun je ook nog met je auto onder een omgevallen sequoia boom rijden, leuk voor de foto en de kids vinden het waarschijnlijk geweldig.

farmer amerikaNa Grant Grove is het nog zo’n 2 uur over een flinke zigzagweg naar Three rivers, een echt Amerikaans countrystadje zoals je ze kent vanuit de film. Vrouwen met krulspelden in hun haar achter de bar, mannen met cowboyhoed  bestellen een hamburger en klapdeuren om het eetcafé binnen te stappen. Een rechte straat met de grocery, geparkeerde pickups en een paar huizen waar trots de Amerikaanse vlag wappert. Je logeert een nachtje in een sfeervolle lodge aan de rivier. Vanuit je picknicktafel in de tuin heb je geweldig uitzicht op de ondergaande zon boven de Sierra Nevada.

amerika route66Dag 3 – Three Rivers naar Barstow

Om de lange weg naar Las Vegas op te breken rijd je vandaag naar Barstow.  Een leuke tip is om langs Anne Lang’s deli  te rijden om lekkere sandwiches voor onderweg naar Barstow te halen.

Vandaag maak je een bijzondere rit door de woestijn tijdens je roadtrip USA. Vanwege de hitte raden we namelijk je aan om niet via Death Valley naar Las vegas te rijden, maar via Barstow. Deze route is minder warm en bovendien een stuk sneller. Maak in het voormalige mijnstadje Calico een tourtje door Maggie’s Mine en drink een drankje in de oude saloon.  Je verblijft vanacht in een eenvoudig motel met zwembad in Barstow aan de historic Route 66.

Dag 4 – Vertrek uit Sequoia Park

Na reuzenbomen en zilvermijnen en route 66 reis je in circa 2,5 uur dwars door de woestijn naar Crazy Vegas.

Klik hier om deze Sequioa Park bouwsteen aan te vragen. Voor meer bouwstenen ga je terug naar het bouwsteen overzicht van Zuidwest Amerika.

Familie Dorna (kinderen 14 en 17 jaar):

“De sequoia’s zijn enorm indrukwekkend. Het idee dat deze bomen 2000 jaar of nog ouder zijn en bijvoorbeeld al vele bosbranden hebben overleefd (ze branden simpelweg niet) is zeer fascinerend” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Kampeeravontuur tussen de reuzenbomen

Reissom: € 27,- per nacht
Inbegrepen: reservering campingplaats, excl materiaalbox € 574 incl 6-pers tent, 4 slaapzakken, 4 matjes en kookgerei per week bij 2 volw en 2 kinderen. Mogelijk vanaf 1 week

Wat een avontuur! Into the woods je tent opzetten in hartje Sequioa, tussen de reuzenbomen. Als alternatief voor een verblijf in de lodge, is dit dé plek om te kamperen. Dichterbij de natuur kom je niet. Je ontvangt een kampeerbox inclusief tent, matrasjes, slaapzakken en kookgerei en wij reserveren alsvast een campplace voor je, – meestal – middenin het bos.  De plek heeft een kampvuurplaats en ’s avonds zie je bij alle plekken kampvuurtjes branden. Wel even je etenswaren in de bearlocker stoppen als je op pad gaat, de zwarte beren die hier leven zijn slimmer dan je denkt! Volg de instructies goed op, dan heb je geen last van ze! Hierna kun je ook een tussenstop maken in countrystadje Three Rivers voor een leuke camping aan een meertje.

Wil je een deel van je reis kamperen? Kijk dan voor onze combinatie rondreis Camping, glamping & glamour.

Welke optie wil je aanvragen?

Op de reuzenboomroute
Kampeeravontuur tussen de reuzenbomen
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan