One-two-(Joshua)-Tree

Joshua Tree National Park met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Joshua Tree National Park
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 35,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 63,- p.p. bij een gezin van 5 personen

✓ Cactussen
✓ Bizarre rotsformaties
✓ Oasen
✓ Slapen in woestijnstadje Palm Springs

Tour met je auto tussen de cactussen, waaierpamen en oases. Het ene moment sta je nog in het dorre woestijnlandschap, het andere moment tussen reusachtige rotsblokken waar rotsklimmers de gekste manoeuvres uithalen om ze te beklimmen. Je slaapt in een sfeervol hotel in het woestijnstadje Palm Springs. Een fijn zwembad in de groene binnentuin brengt verkoeling na een hete dag.

Overnachten: 1 nacht in hotel met zwembad in woestijnstadje Palm Springs
Excursie: geen
  • maaltijden

  • autohuur

Dag 1 – naar Joshua Tree National Park

Van welke kant je ook het Joshua Tree National Park inrijdt, na je lange (soms wat saaie) rit door de woestijn is het hier opvallend groen. Cactussen in de gekste vormen staan te pronken onder de stralende zon. Denk je bij een woestijn voornamelijk aan droogte en zand dan is Joshua Tree misschien wel de verrassing van je Amerika reis. Ja, je hebt hier de (Colorado) woestijn met grote dorre vlaktes maar ook de hoger gelegen Mojave woestijn. Hier vind je de beroemde ‘Joshua Trees’ en is het een stuk koeler en groener.

Maak een korte wandeling door de Cholla Cactus Garden en ga op de foto met deze stekelige familie of voel je weer even kind en beklim reuzen rotsen in Hidden Valley.

Niet voor niets is dit een populaire plek om te boulderen, waarbij je zonder het gebruik van zekering laaggelegen rotsen beklimt. In Joshua Tree National Park is het heet, met name in de zomer. Het kwik komt zo boven de 45 graden uit. De beste tijd om dit park te bezoeken is dan ook ’s morgens vroeg of later op de middag. ’s Avonds nadat de zon is ondergegaan kun je je vergapen aan de overweldigende sterrenhemel. Je slaapt in het nabij gelegen gezellige woestijnstadje Palm Springs. Een zwembad bij je hotel brengt na een hete dag verkoeling. En ben je met tieners op reis? Je verwacht het niet maar ‘shop till you drop’ gaat hier zeker op, van H&M tot luxe boetieks en de outlet mall bij Desert Hills. En dat middenin de woestijn!

Dag 2 – vertrek

Laat de hitte van de woestijn achter je en reis door naar de kust. Ga naar surfparadijs San Diego om als een surf dude/girl de golven te bedwingen of eindig je reis tussen de ‘rich and famous’ in Los Angeles. Is Joshua Tree je eerste nationale park van je Amerika roadtrip, vervolg dan je weg richting ’s werelds beroemdste Canyon, de Grand Canyon.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan