Yosemite gezinseris - AmerikaKids

Berenbos in bergvallei

Amerika Yosemite gezinsreis

 • Overzicht
 • Inclusief
 • In het kort
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Yosemite
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 134,- per volwassene
€ 95,- per kind

✓ overnachtingen in een lodge dichtbij ingang Yosemite National Park
✓ Wandel als ranger door het woud
✓ Hike de 4 Mile Trail

Overnachten: 2 nachten in een lodge
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
 • Met dichte groene bossen, kletterende watervallen en de grijze bergreuzen van de Sierra Nevada is het net of je in Canada bent beland tijdens deze Amerika Yosemite gezinsreis. Smeltwater dendert met hoge snelheid door de kloven van de bergwand, stoere trails vergen flink wat klauterwerk en je staat er zomaar oog in oog met een hert. Reis je met jongere kinderen? Wandel dan als ranger door het woud waar ze dierensporen leren herkennen. De inzet wordt beloond met een felbegeerde badge. Met oudere kinderen is Amerika Yosemite dé plek om te hiken. Je slaapt twee nachten vlakbij de ingang van het nationale park, op ongeveer 40 minuten rijden van de vallei.

 • entreegeld National Park Pass ($ 80,- voor auto en gezin)

 • junior ranger programma’s ($ 3,50)

 • maaltijden

 • autohuur

 • fooien

yosemite waterval amerikaDag 1 – Aankomst in Yosemite

Nadat je je huurauto opgehaald hebt bij het verhuurkantoor gaat je USA roadtrip echt van start. De eerste miles is het nog wel wennen dat je links en rechts ingehaald kan worden. Na zo’n half uur rijden heb je de drukte achter de rug en kan de cruise control aan. Veel van onze reizigers kopen bij een Walmart een koelbox, die je onderweg bij veel restaurants en supermarkten voor enkele dollars met ijsblokjes kunt vullen. Zo is je eten en drinken altijd koel. Hier heb je de rest van de reis plezier van. Dwars door akkerland rijd je richting de hoogste autoweg van Amerika. Waarna je kronkelend de bergen van Yosemite Nationaal park inrijdt.

Je slaapt vlakbij een van de ingangen van Yosemite. De lodge is eenvoudig en de inrichting is niet meer helemaal van deze tijd, maar de locatie biedt een mooi uitgangspunt om het park te ontdekken.

 

yosemite gezin rangers amerikaDag 2 – Speuren in het woud

Vandaag op tijd op zodat je veel van het park kunt zien. Bij de ingang kochten wij meteen de National Park Pass die voor $80 (voor auto en gezin) toegang geeft tot alle parken en monumenten van Amerika. Dat geld haal je er tijdens je reis dubbel en dwars uit.

Veel jonge kinderen zijn nieuwsgierig naar alles wat met dieren en natuur te maken heeft. Bij het visitor center liggen junior ranger programma’s ($3,50) klaar voor de kinderen. Samen met dit opdrachtenboekje en een plastic zak helpen zij met het schoonhouden van het park. Na het vinden van de dierensporen en benoemen van bomen ontvangen je kinderen een badge, hun souvenir om lang trots op te zijn. Met oudere kinderen zijn er veel mooie wandelingen te maken of rijd met je auto naar mooie uitzichtpunten zoals Tunnel View of Glacier Point.

Bezoek  ’s middags de Bridalveil waterval. Wij vinden dit één van de mooiste watervallen in de vallei. Met een duidelijke kaart op zak volg je een trailbordje met een pad naar de waterval. Een bulderende waterstroom omringd door mistsluiers. Trek een regenjas aan als je niet nat wilt worden.

amerika reis beerDag 3 – Vertrek uit Yosemite

Na het ontbijt kun je rustig je spullen pakken en stap je, wellicht nog een beetje stijf van het bergwandelen, in de auto op weg naar je volgende Amerika bestemming. Op naar de reuzen in Wawona. Op zo’n drie uur rijden vind je in dit rustiger gedeelte van het park de enorme sequoia bomen. De oudste boom heet Grizzly Giant en is 1 van de grootste sequoias in de wereld. Daarna genieten in your all American town aan de rivier met Op de reuzenbomenroute.

Klik hier om deze Yosemite gezinsreis aan te vragen. Voor meer bouwstenen ga je terug naar het bouwsteen overzicht van Zuidwest Amerika.

nationalpark amerikaIk zag twee beren…

Yosemite is het oudste nationale park in het zuidwesten van de USA. Hoewel de beren zich vaak schuil houden in de bossen is er een tijd geweest dat veel toeristen beren gingen voeren. De beren werden steeds opdringeriger en vaker in de buurt van mensen gesignaleerd. Nu is het ten strengste verboden om de beren of andere wilde dieren te voeren. Op het laten slingeren van voedsel in de auto staat nu zelfs een boete. Alle etenswaren (en ander lekker ruikende dingen zoals zeep) moeten op campings in een bearbox bewaard worden of in de (afgesloten) kamer van je lodge.

Rangers vertellen dat beren zo slim zijn dat ze na een paar jaar in de gaten hebben hoe ze een bearbox moeten openen. Er moet dan weer een nieuwe bearbox uitgevonden worden. De ‘chevrolet-bear’ was ook de domste niet; deze beer had eens in de kofferbak van een chevrolet veel lekkers gevonden. Hij kon het autotype herkennen en ging vervolgens alle kofferbakken van Chevrolets te lijf. Ook de Volkswagen-beer is zo beroemd geworden. De beer had in de gaten dat bij een klap op de auto alle deuren automatisch opensprongen. De beer wist alle volkswagens open te krijgen door net zo lang op het dak te springen tot de deuren open gingen.

Familie Jansen (kids 10 en 12 jaar):

“I mean, wat kan je zeggen over Yosemite? Ontzagwekkend? Humbling? Magisch? Gewoon TOP! We hebben de “4 mile trail” gewandeld…niets minder dan fantastisch, wat een beloning keer op keer voor het harde werk van omhoog wandelen. Met wat oudere kinderen als de onze meer dan de moeite waard. Van alles gezien, maar vooral te fantastische vergezichten over de vallei.” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: kleinschalige inn

Reissom: € 289,- per volwassene en € 214,- per kind (op basis van 4 personen)
Inbegrepen: 2 nachten in een kleinschalige inn

Wil je liever in een rustigere omgeving slapen? Dan vinden wij deze kleinschalige inn, vlakbij het Yosemite NP, een aanrader. Vanaf de inn is het ruim 1 uur rijden naar de zuidelijke ingang van het nationale park. Ondanks dat je verder van het nationale park zit is de omgeving ook ruig en bergachtig. Het grootste voordeel? De rust… Want hier lopen nauwelijks toeristen rond, die in het park op de ‘valley floor’ zeker in de zomermaanden in groten getale aanwezig zijn. Het knusse kleinschalige hotel beschikt over een zwembad en restaurant.

Tip! Vlakbij het hotel stopt de historische stoomtrein “Yosemite mountain sugar pine railroad’ waarmee je in een uur door het prachtige Sierra National Forest rijdt.

Kamperen midden in Yosemite NP

Reissom: € 169,- per volwassene en €126,- per kind (op basis van 4 personen)
Inbegrepen: 2 nachten in een basic ingerichte tent

Echt op een uniek plekje verblijven? Slaap dan in een tent op de valleivloer. Vanuit hier stap je op de gratis park shuttle die je naar een aantal hoogtepunten in het park kan brengen. De tenten zijn basic ingericht met vaste bedden en er zijn lakens, (extra) dekens en handdoeken aanwezig. Buiten je tent staat een geurdichte bearlocker waar je etenswaren en (geurende) toiletspullen in stopt. Verspreid over het kamp zijn meerdere toilet/douche gebouwen. Het kamp bestaat uit ongeveer 400 tenten die dicht op elkaar staan dus ben je een slechte slaper vergeet dan zeker je oordoppen niet. Er zijn meerdere simpele eetgelegenheden en er is een zwembad om af te koelen na een pittige wandeling.

Budgetverblijf: Slapen in je eigen koepeltent in Yosemite

Reissom: € 30,- per nacht
Inbegrepen: reservering campingplaats, excl materiaalbox € 574 incl 6-pers tent, 4 slaapzakken, 4 matjes en kookgerei per week bij 2 volw en 2 kinderen. Mogelijk vanaf 1 week

Zijn jullie in voor wat extra avontuur tijdens je Yosemite gezinsreis? Slaap onder de sterren en beleef de overweldigende natuur van Yosemite NP op z’n best. Nieuw bij Riksja Family Amerika is ons kampeerprogramma. Oké, je moet genoegen nemen met wat minder comfort, maar daar staan plonsen in de rivier en marshmallows grillen bij het kampvuur tegenover! En -niet onbelangrijk – het is ook nog eens een slimme keuze voor je portemonnee.  Wij reserveren de camping en regelen een compleet campingpakket. Zo wordt kamperen makkelijk en zonder gedoe.

We reserveren een camping vlakbij (of in) het Yosemite NP, middenin de natuur en dichtbij de trails met bergmassieven en watervallen. De plaatsen in het park zijn erg populair en beperkt beschikbaar. Een camping buiten het park is natuurlijk iets verder rijden, maar met zwembad en speeltuin.

Wil je een deel van je reis kamperen? Kijk dan voor onze combinatie rondreis Camping, glamping & glamour.

Budget verblijf: motel met zwembad buiten het park

Reissom: € 112,- per volwassene
€ 82,- per kind (op basis van 4 personen)
Inbegrepen: 2 nachten in motel

Slapen midden in Yosemite NP is natuurlijk heel bijzonder maar er zijn maar weinig hotels beschikbaar en het is relatief duur. Je kunt er daarom ook voor kiezen om buiten het Nationale Park te slapen in een simpel maar prima motel met zwembad. Je rijdt in een uur naar de ingang van het park. Vanaf hier is het nog ongeveer 40 minuten rijden naar de Yosemite vallei. Onderweg zijn de landschappen al prachtig en passeer je meerdere punten die de moeite waard zijn voor een fotostop.

Welke optie wil je aanvragen?

Berenbos in bergvallei
Alternatief verblijf: kleinschalige inn
Kamperen midden in Yosemite NP
Budgetverblijf: Slapen in je eigen koepeltent in Yosemite
Budget verblijf: motel met zwembad buiten het park
x