Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 51

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Zoef, zoef tussen rode rotsen

  Zion park met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Zion nationaal park
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 218,- per volwassene
  € 161,- per kind

  Na bling-bling Vegas of de wervelende dagen op de prairie is het afgezien van een korte mountainbiketocht, lekker bijkomen in de rode rots wereld van Zion Nationaal Park. Deze plek is iets minder bekend, maar door de rust, mooie omgeving en sfeervolle accommodaties vinden wij het een uitgelezen plek om rust in je reis te bouwen. Anders dan bij grote broer de Grand Canyon ga je in Zion park met kinderen echt de canyons in. Met stoere mountainbikes cruise je langs rode kalksteenwanden, roestbruine rotsen en kloven waar vroeger indianen woonden. Het decor wordt afgewisseld met stekelige cactusplanten en bomen waar zomaar een hert achter vandaan kan springen. Wij hebben gekozen voor twee nachten in een sfeervolle lodge in het dorpje Springdale. Hier slaap je in een rustige mooie omgeving en zijn er gezellige restaurantjes in de buurt. Zelfs bij het zwembad heb je nog uitkijk op de roodbruine rotsen. Op een gezellig terrasje in het dorp is het heerlijk even bijkomen van alle opgedane Amerika indrukken tot nu toe.

  Overnachten: 2 nachten in een lodge bij Zion National Park
  Excursie: biken tussen de rode rotsen van Zion
  Transport: fietshuur Zion’s Park
  Maaltijden: geen
  • entree Nationaal park

  • maaltijden

  • autohuur

  “Breathtaking! Dat is de beste omschrijving voor dit park. We hebben gefietst, van boven terug naar Springdale. Bergafwaarts, dat is prima te doen. Met de shuttle bus mee naar het hoogste punt op de route, “the temple of Sinawava”. Absoluut beeldschoon, en je kan heerlijk in de rivier spelen bij dit eindpunt. Na een tijdje hier te hebben rondgekeken en te hebben genoten van de mooie omgeving weer op de fiets gestapt. Wederom een te gekke ervaring rijker.”  Familie Herbrink (kinderen 10 en 12 jaar)

  zion amerika zwembad accomodatieDag 1 – Zion park, aankomst

  Vanuit Vegas rijd je in zo’n 3 uur naar Zion national park,  waar het een uurtje later is dan in Vegas. Je kronkelt door het rode berglandschap en gezellige picknick- uitzichtpunten. Aan de westkant van het park verblijf je in het gezellige countrystadje Springdale. Wij vinden dit het leukste dorp in de omgeving met sfeervolle restaurants, terrasjes en kunstgaleries.

  Je slaapt hier in een kleinschalige lodge met veel sfeer. Aan het eind van de dag lig je op je rug in het zwembad met uitzicht op die indrukwekkende rode rotsformaties. Hier is het fijn bijkomen van je roadtrip door het broeierige Zuidwesten. Je kamer is sfeervol ingericht en ’s avonds, wanneer de kinderen op bed liggen, is het goed vertoeven op je kleine terras of balkon.

  fietsen zion amerikaDag 2 – Fietsen in Zion park met kinderen

  Tijdens de reis is er al flink wat gewandeld, daarom extra leuk om in Zion eens lekker met de fiets tussen de rotsen door te cruisen. Vandaag gingen wij vroeg op pad, omdat de temperaturen in de middag behoorlijk kunnen oplopen. Bij de fietshop aan de andere kant van het dorp staan de fietsen al klaar. Voor de jonge kinderen regelen wij een kinderfiets en helm, zelfs de jongsten kunnen mee op een speciale aanhangfiets. Bij het begin van het park krijg je een plattegrond, zo stippel je een makkelijke route uit. Zion is autovrij, alleen de kleine shuttlebussen hebben toegang tot het park. Wil je het rustig aan doen, dan kun je de fiets gratis meenemen in de bus, alleen is er maar plek voor 3 fietsen. Handig als pa en ma dus even opsplitsen met de kinderen. Middenin het park is de laatste busstop. Stap hier uit en zoef vervolgens terug naar beneden. Onderweg kun je lekker uitrusten bij de picknicktafels en een korte wandeling maken naar de waterval van Emerald Pool.

  Na zo’n 2 a 3 uur ben je terug in Springdale, waar je uitgebreid kunt lunchen met bagels en muffins op een terrasje in de zon. ’s Middags gingen wij luieren bij het zwembad en naar de supermarkt om inkopen te doen voor de barbecue in de tuin van de lodge.

  bryce amerikaTip: Bryce Canyon

  Tijdens je roadtrip door Zuidwest Amerika is het prettig om af en toe een rustmoment in te lassen. Naar ons idee is Springdale de uitgekozen plek. Je accommodatie leent zich ervoor om met een goed boek weg te dromen tussen de rode rotsen, terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad. Mocht je de reis met een extra dag in Springdale willen verlengen, dan horen wij het graag.

  Ook een aanrader is een bezoek aan het indrukwekkende Bryce Canyon national park, op zo’n 2,5 uur rijden van Springdale. Bryce Canyon ligt aan de Pink Cliffs, een miljoenen jaar oude roze kleurige formatie van het Colorado Plateau. De laatste duizenden jaren hebben zich mooie wandelpaden gevormd door het gebied heen, wat het een waar wandelparadijs maakt. Er zijn verschillende uitkijkpunten met sprookjesachtige uitzichten.

  weg stadje zion amerikaDag 3 – Zion, vertrek

  Vandaag ga je eindelijk naar de grote broer van alle Canyons: dé Grand Canyon! Hoewel dit een van Amerika’s meest bezochte nationale parken is, is het gevoel als je op ‘de Rim’ staat… onbeschrijfelijk. Geniet voordat je op weg gaat nog even van een ontbijtje en maak je op voor weer een ander soort landschap. Geen hoge rotsen maar diepe kloven en de vaak kolkende Colorado rivier. Of kies Ga Lassowerpen met cowboy Joe op een echte cowboyranch vlakbij Bryce Canyon.