amerika baywatchLekker weer?

Het klimaat in het Zuidwesten en Florida

Bij het uitstippelen van je reis door Amerika is het verstandig om rekening te houden met het klimaat in Amerika. Tijdens je bezoek aan de USA reis je door verschillende staten, waar de temperaturen en luchtvochtigheid per gebied verschillen. In juli en augustus is het in het Zuidwesten warm en droog. In Florida kan het wat broeierig warm zijn. Temperaturen schommelen rond de 35 graden Celcius met in de nationale parken en woestijn uitschieters naar boven.

Aan de kust heb je te maken met een verkoelend zeebriesje. In theorie zijn het voor- en najaar de beste reisperioden in het Zuidwesten. Het is dan nog niet zo heet, maar ook niet zo koud. Een enkele keer kan wet regenen of sneeuwen. In de winter zijn bepaalde wegen door de bergen en nationale parken niet begaanbaar in verband met sneeuwval. Florida kun je het de maanden september – oktober vermijden in verband met mogelijke orkanen en maart in verband met de Spring Break van de Amerikanen. De rest van het jaar is Florida fijn om naar toe te gaan.

Amerika klimaat cactus wolk

onweersbuitje in de lucht

Californië en het Zuidwesten

De zon hoog in de blauwe lucht en in de verte zie je de warmtetrillingen boven de eindeloze weg hangen: het broeierige klimaat in het Zuidwesten van Amerika.

In de lente en de herfst is de Californische zon aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 28 °C. In juli/augustus kan het kwik in woestijnen als Death Valley oplopen tot dik in de 40°C. Het is een droge hitte, dus gelukkig niet zo benauwend als in de tropen. Het weer kan in de zomer plotseling omslaan in een heftige verfrissende onweersbui. ’s Nachts kan het snel afkoelen naar zo’n 15 °C.

Als je net aankomt in Amerika is het flink wennen aan de warmte en het tijdsverschil. Belangrijk is dan de tijd te nemen om te acclimatiseren en jezelf en de kinderen voldoende rust te gunnen. We raden je dan ook aan om je reis te starten met de bouwsteen in het noordelijker gelegen San Francisco. Hier is het iets koeler, zodat je rustig kunt acclimatiseren.

amerika klimaat san francisci

de eerste mistwolken in zicht

Steden

Van de steden is San Francisco het meest noordelijk gelegen. Hartje zomer is het in deze kuststad zo’n 25 °C. Vaak trekt eind van de dag mist de stad in en kan het opeens flink afkoelen. Ook al ga je ’s ochtends in korte broek de deur uit, neem een warme fleecetrui mee voor de middag of koop er eentje voor zo’n $10 in een toeristenwinkeltje. Tussen de woestijnen in, is Las Vegas een van de meest droge steden in de States. In juli en augustus kan het wel 40 °C worden. Gelukkig kun je in de hotels, casino’s en restaurants verkoeling zoeken in de airco of een verfrissende duik nemen in het zwembad. De warmte die je hier voelt, is dankzij de lage luchtvochtigheid, minder vervelend dan bijvoorbeeld de warmte in tropisch Florida. Het klimaat in LA is mediterraans. In de zomer ligt de temperatuur zo rond de 29 °C en is een regenbui echt uitzonderlijk. Maar zelfs met kerst is het in Californië nog mogelijk om buiten te barbecuen. Met een lekker zeebriesje is het hartje zomer aan het strand goed vertoeven.

Bouwstenen: Coole start in Golden Gate stad en Crazy Vegas

amerika klimaat kids

zonnebrillen op

Nationale parken in het binnenland

Het binnenland van Amerika kent een droog landklimaat. Hartje zomer kunnen overdag de temperaturen flink oplopen, vaak tot boven de 30°C: een petje en goede zonnebrandcrème zijn dan geen overbodige luxe. ’s Avonds kan het flink afkoelen. Vooral in de hoger gelegen natuurparken als Yosemite en Sequoia waar zelfs tot maart /april wegen nog onbegaanbaar zijn door sneeuwval. Natuurparken waar je nog een picknickplek onder de bomen kan vinden worden afgewisseld met woestijnvlakten als Death Valley waar in augustus de thermometer met gemak 45 °C aanwijst. Na een broeierige warme dag in de canyons kan er ’s avonds wel een flinke onweersbui los barsten, waarna het even kort wat afkoelt.

Bouwstenen: Berenbos in bergvallei, Op de reuzenboomroute, Hihaa! In de cowboyboots, Zoef, zoef tussen de rode rotsen, de Grand Canyon en Kids on route 66.

Amerika klimaat surfingKust – Californië

Aan de Zuidkust van Californië is het in de zomer vaak aangenaam warm met een koele oceaanbries, waardoor je heerlijk aan het strand kan vertoeven. Santa Monica, Santa Barbara en San Diego hebben vooral warme zonnige dagen, nauwelijks regen en het vriest er nooit. Met een graadje of 28 zijn dit de ideale strandbestemmingen voor het einde van je reis en is zelfs een dagje pretpark vol te houden. Zit je overigens in de Mega Tunder Splash in Disney, dan word je gegarandeerd nat!

Bouwstenen: Surfdudes en California girls en Van filmset naar sterrenstrand

florida reizen hangmat amerikaFlorida

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine State. Een zeebriesje laat palmen ruisen en de zon schittert in het water. Voor ons echt een vakantiegevoel. Van de kerstvakantie tot en met de meivakantie is de temperatuur aangenaam, met een gemiddelde tussen de 18 °C en 24 °C en weinig regen. Wel is het rond Kerst en Springbreak (2 weken in maart) druk met vakantie vierende Amerikanen. Juni, juli en augustus zijn broeierig warm, met kans op een flinke onweersbui. Voor veel gezinnen is dit wel een geliefde periode om te reizen, daarom hebben al onze accommodaties een zwembad, zodat je de verkoeling altijd op kan zoeken.

Het orkaanseizoen loopt officieel van begin juni tot eind oktober. Florida krijgt af en toe te maken met een krachtige orkaan. Met harde windstoten, onweer en zware neerslag als gevolg. De Hurricane Watch houdt orkanen goed in de gaten. En, juist in Amerika, zorgen autoriteiten direct voor maatregelen en veiligheid bij een naderende hurricane.