yosemite pa eekhoorn amerikaNationale Parken van Amerika

Amerika is misschien wel het land met de meeste parken ter wereld. Niet alleen natuurparken als Yosemite, Grand Canyon, Bryce en Zion, maar ook themaparken als Disney en de Universal Studios. Niet zo gek dat je nauwelijks nog door de bomen het bos ziet. Tijdens de zomervakantie heb je immers maar een beperkt aantal weken en de afstanden zijn enorm. Bij het uitstippelen van je reis is het dan ook handig om te weten welke nationale parken van Amerika je niet moet missen en welke zeker bij je kids in de smaak zullen vallen. Een flinke dag touren met daarna Disney in het vooruitzicht is aan de kinderen ook nog wel te verkopen.

Lees hieronder onze ervaringen, de belangrijkste must sees, do’s en don’ts. De mooiste nationale parken van Amerika hebben wij opgenomen in onze Amerika bouwstenen. En tickets voor Disney, SeaWorld of The Universal Studios kunnen wij voor je regelen. Stippel samen met onze reisspecialist de ideale reisroute voor jou en de kinderen uit.

amerika met kinderen

Themaparken: Mickey en de filmstudio’s

Disney

Wie heeft als kind (of volwassene) niet de wens gehad om met Mickey te knuffelen? De grote zwarte muizenoren komen uit Amerika en zijn nu in parken over de hele wereld te vinden. Veel reizigers willen minimaal een keer in hun leven naar Disney gaan. Reis je met kinderen, dan vinden wij het een echte aanrader om in de reis op te nemen. Disneyland ligt in Anaheim, bij Los Angeles. Disney bestaat uit verschillende themaparken; Disneyland met alle zenuwslopende attracties als Space mountain en Disney California Adventure Land met nog meer rollercoasters en shows.

In de zomermaanden kan het druk zijn, en kunnen de wachttijden bij de attracties oplopen tot een uur. De parken zijn in de zomermaanden lang open van 8 uur ’s morgens tot middernacht. Wil je heel Disney zien en doen dan heb je minimaal 2 dagen de tijd nodig.

LA universal studios amerikaUniversal Studios

Vooral bij de wat oudere kinderen valt dé filmlocatie bij uitstek, in de smaak. Te gek om te zien dat hier vele films als KingKong en Juat zijn opgenomen en scènes uit tv series zoals CSI (Crime Scene Investigation) dagelijks op het programma staan. Vanachter een hek mag je een kijkje nemen op de set. Je waant je de hele dag in de bizarre filmwereld, ziet hoe je altijd in de maling wordt genomen met stunts in films. Het is allemaal niet echt, maar wel spectaculair om in een treintje langs ontploffende gebouwen te tuffen.

De Universal Studios gaan om 9 uur ’s morgens open in de zomer (10 uur van september tot mei), zorg dat je dan al voor de deur staat. Een ticket kost US$ 67,- voor 1 dag. Je kunt ervoor kiezen om een ‘front line pass’ te kopen, zo kun je overal als eerste in. Dit is echter wel twee keer zo duur. Het park is tot 18 uur open, in de drukke maanden een uurtje langer.

amerika reis sequoia beer

ze zitten goed verstopt, maar zijn er wel…

Natuurparken: rode canyons, woestijn en beren

Miles, miles en nog eens miles… Tijdens je roadtrip door het binnenland van Amerika wisselen de landschappen af. Bijna elk stukje natuur in the States is omgedoopt tot Nationaal park, maar het is niet haalbaar om alle parken op de route uitgebreid te bezoeken. Juist de afwisseling tussen de adembenemende natuur, bling-bling steden en kindvriendelijke attractieparken maakt de reis door de USA zo afwisselend. Yosemite nationaal park is een absolute must see. Met watervallen, meren en beren is dit net Canada in het klein. Op de route zal je geen soortgelijk park tegenkomen. Natuurlijk wil je de Grand Canyon zien. De kloof waar in de diepte de Colorado rivier door heen kolkt is niet voor niets tot een van de zeven natuurwonderen. Echter in de woestijnvlakte ‘Death valley’ is het hartje zomer met gemak tussen de 45 en 60 Graden Celcius. Riksja Family Amerika kiest er dan ook voor om de vallei op de route aan te doen, maar hier niet te overnachten. Onder zulke bizarre temperaturen zullen je kinderen niet zoveel waarde hechten aan dit natuurfenomeen.

Amerika familie nationaal park

Bryce national park

Voor alle nationale parken van Amerika betaal je entreekosten die behoorlijk kunnen oplopen. De regering beheert de parken en heeft in 2004 de National Park Pass in het leven geroepen. Deze pas schaf je eenmalig aan voor US$ 80,- waarmee je naar alle nationale parken van Amerika kunt gaan. Dit is erg handig tijdens je reis omdat je bijvoorbeeld in 3 weken tijd vaak al minimaal 5 nationale parken aandoet. De National Park pass die ‘America the beautiful’ heet, koop je bij het eerste park op je reis en is hierna 1 jaar geldig. De pas is geldig voor de huurauto en maximaal 4 volwassenen. Kinderen onder de 16 zijn gratis. Niet alle canyons, meren en bossen behoren tot nationale parken, zoals bijvoorbeeld Monument Valley. Hier kun je niet met de pas terecht en betaal je entreekosten apart.

Klik hier om terug te gaan naar de algemene informatie pagina