Amerika vakantie kidsHoe reis je in Amerika?

Een vakantie Amerika met kinderen

Een gezinsvakantie door het Zuidwesten van Amerika staat garant voor afwisseling. De mix van uitgestrekte natuurparken, kindvriendelijke themaparken, stranden en tot de verbeelding sprekende steden. Je rijdt over de American highways, terwijl je geniet van de steeds weer veranderende, indrukwekkende natuur. Waai je de ene dag nog uit op de Golden Gate brug, de andere dag kijk je uit op een kletterende waterval of sta je op The Strip van neonlichtstad Las Vegas.

Wij vinden reizen met een huurauto of camper de leukste manieren om door Amerika te reizen. Grootste voordeel is de vrijheid onderweg. Stop voor een plaspauze, geniet op een uitzichtpunt en laat de kids even ravotten bij een playground. Waar moet je verder rekening mee houden? De wegen zijn goed en alles staat duidelijk in het Engels aangegeven. Het is alleen even wennen aan miles, gallons en wegnummers. Je passeert grote trucks en pikt een hamburgertje mee bij een typische dining op de route. Op een reisdag rijd je ongeveer 5 uur.

Amerika en campers; een gouden combinatie! De mooie landschappen en natuur nodigen uit om er volop van te genieten. Een camperreis met je kinderen door Amerika is een avontuur om niet te snel te vergeten. Met een camper heb je je ‘huis’ altijd bij je. Juist als je met kinderen reist, is het prettig als je zelf boodschappen kunt doen en eten koken. De plek waar jullie overnachten kies je zelf en je kunt overal onderweg stoppen om te rusten of te eten. Zeker weten dat jouw kinderen ook genieten van de natuur en de vrijheid.

Kijk hier voor een overzicht van individuele Amerika rondreizen of – voor wie graag zelf een Amerika vakantie samenstelt – hier voor Amerika bouwstenen. Op onze kaarten van Amerika vind je alle bouwstenen terug.

kaart lezen Amerika De meest logische route in Zuidwest Amerika

Onze gezinsvakanties Amerika starten meestal met een Coole start in Golden Gate stad, San Francisco. Je wordt opgehaald op de airport en logeert de eerste drie nachten in de stad. Door de gunstige ligging waait er een aangenaam zeebriesje. Hier is het even lekker acclimatiseren na de lange vlucht. Je haalt de huurauto op en rijdt naar Berenbos in bergvallei van het oudste natuurpark van Amerika, Yosemite. Je rijdt de reuzenbomen route naar de woestijn voor glitter en glamour in Crazy Vegas!

Vlakbij Bryce Nationaal Park stap je Hihaa! In de cowboyboots en in Zion ga je met een stoere mountainbike bergje af: Zoef, zoef tussen de rode rotsen. Reis daarna door naar de oneindige ravijn van dé Grand Canyon om vervolgens in Vegas lekker easy op het vliegtuig te stappen naar LA. Van filmset naar sterrenstrand, in de achtbaan in Universal Studios, beachcruisen langs palmenstrand en nog even lekker genieten van zon, zee en strand voor je terugvlucht naar huis en je Amerika vakantie eindigt.

onderweg-route66The American way

Heb je wat oudere kinderen en ben je niet vies van wat extra miles cruisen over de American highway, get your kids on route 66! Rijd na de Grand Canyon een stukje over de Route 66 en begeef je tussen de goudzoekers in spookstadjes vlakbij Kingman. Voor het meest complete einde van je Amerika vakantie, reis je daarna via het cactusbos in Joshua NP naar laid-back kuststad San Diego, hier vind je Surf dudes en California girls. Leer surfen en eet verse tortilla’s op een half uurtje van de Mexicaanse grens. Vanuit San Diego vlieg je – met stopover – terug naar Nederland. Nog even lekker naar Los Angeles voor een afsluiter in Disney en met extra voordeel dat je vanuit LA rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam.

Het Wilde Westen

Yellowstone met kidsHeb je al een groot deel van bovenstaande highlights gezien, of wil je juist naar een ander gebied? Dan is het noordwesten van Amerika mooi om naar toe te gaan. Start je reis in Salt Lake City met een Olympisch beginnetje. Test of je blijft drijven in het zoute meer of beleef een dagje stoere outdoor activiteiten in het Olympic Park. Je stapt in de auto en rijdt naar het noorden. Ontdek Yellowstone met je kinderen. Zoek naar wild tussen geisers en modderpotten. In Yellowstone NP vind je spuitende geisers, bubbelende modderpotten, heetwaterbronnen met alle kleuren van de regenboog en heel veel wild zoals bijvoorbeeld de bizon. Vervolgens is het tijd om te gaan peddelen door de Rocky’s in Teton NP. Hier is het net Canada in klein met besneeuwde bergtoppen achter een decor van naaldbossen en spiegelglad meer. Wil je deze plekken combineren met onze bouwstenen in het Zuidwesten, verblijf dan een nachtje in Vernal en ga speuren naar dino’s. Eindig deze reis in Salt Lake City, Las Vegas of Phoenix.

Wil je zien waar de plaatsen en bouwstenen van Riksja Family Amerika in Amerika liggen, kijk dan eens op de kaart.

self-drive-florida-met-kinderenDe meest logische route in Florida

Kies je voor een Florida reis dan start je Amerika vakantie met kinderen in Orlando of Miami. Veel gezinnen geven de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht. Met Arke Fly kun je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam naar Orlando. Door in Orlando te beginnen start je meteen met dé highlight voor de kinderen en sluit je je reis af aan het strand.

Meet Mickey en de rest in Orlando en reis vervolgens naar een stukje onbekend Florida aan de westkust om te Flipperen in zeekoerivier of ga je iets zuidelijker bijkomen met op (Dol)fijn schelpenstrand, een van de mooiste stranden van Florida. Vervolgens ga je alligators spotten in de Everglades en zak je af naar de Florida Keys voor Caribische taferelen. Ontdek Caribisch Key West en geniet van palmenbaaien of ga snorkelen én relaxen in je hangmat op. Eindig je reis met Miami: felgekleurde cadillacs, (fruit)cocktails en een brede palmboulevard. Vanaf Miami vlieg je terug naar huis.

las vegas amerika inspiratieOnze lokale vertegenwoordiger

In de Verenigde Staten werken wij nauw samen met twee lokale partners. Onze partner is gevestigd in Boulder, Colorado. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels en tickets voor de themaparken ontvang je voor vertrek van Riksja Family Amerika. Bij deze reisbescheiden tref je ook het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Amerika,
of ga naar het Amerika bouwstenen overzicht om zelf je Amerika vakantie met kinderen samen te stellen.

Veel plezier met het in elkaar puzzelen van je gezinsvakantie in Amerika!