tanken-route66Fly drive Amerika met gezin

Tijdens je reis met Riksja Family Amerika ga je op pad met je eigen huurauto en kom je langs de meest intrigrerende plaatsen van het land. Op deze site staan bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Riksja Family Amerika specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Amerika reis met Riksja Family Amerika, neem dan gerust eerst even contact op.

Reis je door de Verenigde Staten dan kun je dat volgens ons het beste ‘the American way’ doen; het gevoel van vrijheid voelen in een grote huurauto. Wat je in films ziet, zo is het ook op de weg. Je rijdt op enorme palm boulevards en over kilometers vretende wegen dwars door de zinderende woestijn. De wegen zijn zeer goed, met brede banen en duidelijke borden. Een auto huren kost ongeveer € 55,- per dag.

amerika onderweg spelletjeHuurauto

Een fly drive Amerika, met het gezin de leukste manier van reizen, vinden wij. In het begin wel even wennen, omdat zowel links als rechts ingehaald mag worden. Toch zijn de wegen breder dan in Nederland en ligt de maximum snelheid veelal lager. Op de snelweg is een vaak een max van 70 miles toegestaan, dit is zo’n 110 km per uur. Het grootste voordeel van toeren per auto is dat je samen met de kids alle vrijheid hebt om te stoppen waar je wilt.

Onderweg lekker picknicken, een stoere wandeling maken, ijs of friet kopen en poedelen bij een waterval. De rit is al een hele belevenis op zich. Maar we moeten eerlijk zijn. Als je door de States reist, ontkom je er niet aan dat je flink wat miles af moet leggen. Soms rijd je uren door verlaten woestijngebied, waar zeker de kinderen op een gegeven moment flink op uitgekeken zijn. Het is daarom best handig om een portable dvd speler mee te nemen op vakantie. Zowel in het vliegtuig, in de auto, als tijdens een regenachtig uurtje in de lodge kan dit van pas komen.

Lekker navigeren met een routekaart klinkt heel romantisch, maar in Amerika vonden wij het toch wel prettig om met een GPS te reizen. Bepaalde routes gaan dwars door the middle of nowhere en de afstanden zijn er ook niet naar om eens flink te verdwalen. ’s Avonds is je accommodatie lekker geregeld, zodat je na een lange rit niet nog eens moet zoeken. Kijk op onze autohuurpagina voor meer informatie.

 

Amerika reis taxiTaxi

Wie kent ze niet, de gele taxi’s uit de films. Naast de metro is het dé manier om de stad te verkennen. Zeker als de kids een dag wat minder zin hebben om door te stappen, is een taxi zo gevonden. De instapprijs ligt rond US$2,50 waarna de volgende kilometer ongeveer 40 cent kost. Het is een stuk goedkoper dan in Amsterdam, scheelt je gemanoevreer op eenbaanswegen en je kunt zelf af en toe eens een wijntje drinken als je uit eten gaat. Wat wij het leuke vinden aan een taxi nemen is dat je een gezellige praatgrage taxichauffeur kunt treffen. Ze praten vaak honderduit over ‘hun’ stad waardoor je leuke dingen te weten komt die niet in reisboeken staan vermeld. Leuk om op de Strip met z’n allen in een limousine te stappen.

amerika kids vliegtuigBinnenlandse vlucht

Vliegen van de ene grote stad naar de andere is in Amerika net zo gewoon als reizen met de bus of metro. Amerikanen zijn zulke grote afstanden gewend, dat het vliegtuig vaak een prima uitkomst is, om in korte tijd flink wat miles te overbruggen. Wij vlogen van Las Vegas naar Los Angeles. Vaak kun je al online inchecken en hoef je alleen nog je bagage af te geven. Lekker overzichtelijk hebben alle nationale luchtvaartmaatschappijen op Las Vegas een eigen terminal en is de incheck of bagage drop off lopende band werk. Als je zo’n anderhalf uur tot een uur van tevoren aanwezig bent is dat prima. Als je van Las Vegas naar Los Angeles of San Diego vliegt mis je overland een stukje route 66, maar scheelt het je twee lange auto dagen. Kortom, een binnenlandse vlucht is een handige manier om lange afstanden te overbruggen tijdens je Amerika flydrive met gezin.

camper zion amerika Camper

Reizen met de camper is toch wel iets anders dan met een auto. Tijdens de schoolvakanties kan het reizen per camper iets minder knus en idyllisch zijn dan je van tevoren zou denken. In de zomermaanden zijn de campsites in en bij de nationale parken heel populair onder de Amerikanen zelf. Vaak blijven zij gerust een week of twee weken op dezelfde plek staan. Campsites zijn soms heel basic een andere keer bestaat het uit ca. 300 geasfalteerde plaatsen. Heel gevarieerd.  Zie voor meer informatie onze pagina over camperhuur.

Klik hier om terug te gaan naar de algemene informatie pagina.