visum welkom amerikaVisum, geld en gezondheid in Amerika

Tijdens je reis met AmerikaKids ga je op pad met je eigen huurauto en kom je langs de meest intrigrerende plaatsen van het land. Op deze site staan Amerika bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van USA specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Amerika reis met AmerikaKids, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan Amerika is een zogenaamde ‘visa waiver’ verplicht (visum Amerika). Ook heb je te maken met geld en gezondheidszaken. Hieronder lees je hier meer over.

amerika visum paspoortPaspoort en waiver

Om Amerika in te komen, hebben Nederlanders en Belgen een paspoort nodig dat geldig is na terugkomst van je Amerika reis. Elke reiziger, ook kinderen en baby’s, moet een eigen paspoort hebben. Reizen kinderen niet met beide biologische ouders, dan hebben ze een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig van de niet meereizende ouder.

Daarnaast is het verplicht, voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen voor 14 USD, zie ESTA. Het invullen duurt ca. een kwartiertje, wij adviseren dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Let op! zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht. Je krijgt via deze site een melding als het allemaal akkoord is.

Als gevolg van een recente wijziging kunnen reizigers die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen. Ook reizigers met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA. Is dit voor jou van toepassing dan dien je een regulier visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

Blijf je langer dan 90 dagen in Amerika of heb je een andere nationaliteit, neem dan ook contact op met het het Amerikaanse consulaat.  Maak voor je vertrek ook een kopie van je paspoort en laat het achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerdere kopieën op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

Bij aankomst in Amerika kan het lang duren, voordat je ook daadwerkelijk de douane door bent. Er moeten namelijk vingerafdrukken worden gescand en iedereen gaat op de foto.

Boek amerika visum reisgidsGeldzaken

In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de US dollar eens te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen.

Pinnen

In Amerika kun je bij banken, luchthavens en supermarkten geld uit de muur halen als er een Cirrus of Maestro logo op je bankpas staat. De prijs die je voor het pinnen betaalt, wil per bank nogal eens verschillen. In winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de pin te betalen. Betaal de American Way met creditcard of cash.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Creditcard
amerika visum geld

Ook superhelden pinnen in Amerika

Een creditcard is zo’n beetje het belangrijkste overlevingsitem van de Amerikaan en altijd handig op reis. Bewaar hem tijdens de reis gescheiden van andere betaalmiddelen. In geval van verlies kun je dan altijd terugvallen op je creditcard. Verder is een creditcard verplicht om als borg te dienen bij het huren van een auto. In kleinere winkels en restaurants is het soms niet mogelijk om met je creditcard te betalen. Zorg daarom altijd voor voldoende cash.

Zakgeld en fooi

De service in restaurants, taxi’s en barretjes is meestal niet bij de prijs inbegrepen. De meeste Amerikanen betalen 15% fooi bij een goede service. Je persoonlijke uitgaven tijdens je Amerika vakantie zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Wij gaven gemiddeld US$175,- per gezin per dag uit aan maaltijden, fooien, benzine en entreegelden.

usa visum gezondheid amerika

genoeg drinken als het zo warm is

Gezondheid

Amerika is een hygiënisch westers land met een uitstekende gezondheidszorg. Toch loop je, net als in de rest van de wereld, het risico om ziek te worden tijdens je reis.

Voordat je vertrekt kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen treffen.

Klik hier voor meer informatie over gezondheid tijdens je reis.

Ga hier terug naar de algemene informatie pagina.