Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Back to Basic: kamperen in Amerika

   kampeerrondreis Amerika met kinderen

   Back to Basic: kamperen in Amerika
   • overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Praktische informatie over kamperen
   • Kaart
   Reisschema: San Francisco - Yosemite - Sequoia - Lake Isabella - Las Vegas - Zion - Bryce - Grand Canyon - Needles - Los Angeles
   Reisduur: 21 dagen
   Reissom: € 954,- per volwassene
   € 698,- per kind
   o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug
   andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
   Vluchten: vanaf € 700,- p.p.
   Autohuur: vanaf € 1550,- per auto

   Dé Amerika rondreis voor natuur en kampeerliefhebbers waarbij je met een huurtentje rondreist. Wij regelen de tent en alles wat je nodig hebt om te kamperen én reserveren de campings. Zo heb je zeker weten een plekje om je tent op te zetten in óf dicht bij de nationale parken. Wij zoeken de campings uit met zwemgelegenheid en goed sanitair, want kamperen moet geen kramperen worden vinden wij. In de steden slaap je in een Amerika Kids accommodatie, wel zo fijn om ook even wat meer luxe te hebben.
   De route gaat van San Francisco naar Yosemite, Sequoia, Lake Isabella,
   Zion, Bryce, Grand Canyon en eindigt in Phoenix. Andersom kan natuurlijk ook.
   Het tempo van de reis is rustig, want elke keer je tent opzetten en afbreken wordt vervelend. Gelukkig is het een hele makkelijke tent, die zo staat.

   Overnachten: 20 overnachtingen
   Excursies: Treasure hunt San Francisco, limo tour Las Vegas, biken in Zion
   Transport: transfer luchthaven naar hotel San Francisco
   Tenthuur: 1 of 2 tenten, slaapmatjes, slaapzakken, kooktoestel, pannenset, borden, bestek, lampje
   • optionele excursie Alcatraz (€ 30,- volwassen, € 18,- kind)

   • entree nationale parken ($80,- per auto + inzittenden voor National Park Pass, gelding in alle nationale parken)

   • internationale vlucht

   • maaltijden, gasfles kooktoestel, kampvuurhout

   • autohuur

   • fooien

   • Ok, je gaat kamperen in koepeltentjes in Amerika, met je kinderen. Wat is dan handig om te weten:

   • Via ons huur je een of twee koepeltentjes, wat jij wilt. In het pakket zitten zelfopblaasbare slaapmatten en slaapzakken die warm zijn tot ongeveer nul graden (je wilt het niet koud hebben) Een kooktoestel zonder gasfles want die koop je ter plekke in een supermarkt. Twee grote pannen, borden, bekers en bestek. Ook zit er een klein lampje bij.

   • Alle campingplekken hebben een picknicktafel en een firepit. Het hout koop je in de campingwinkel of bij de supermarkt. Of sprokkel je zelf in het bos.

   • Het sanitair op Amerikaanse campings is eenvoudig. Amerikanen zijn kampeerders, maar vooral veel in campers met alles erop en eraan. Er zijn dus vaak niet veel douches en wc’s. En per camping kan dat enorm verschillen. In de nationale parken is het zeer eenvoudig, buiten de parken prima. WC papier is over het algemeen aanwezig. Dus met de plee rol onder je arm hoeft niet.

   • Eten en drinken kun je het beste kopen voordat je aankomt op de camping want campingwinkeltjes hebben dit niet. Die verkopen vooral kampvuurhout en souvenirs.

   • Is kamperen niet heel erg warm? Nee! Nou ja, overdag is het natuurlijk wel warm als je dan in je tentje gaat liggen. ’s Nachts koelt het echter goed af naar aangename temperaturen. In mei, juni en september kan het ’s nachts afkoelen naar ca. 5 graden. Neem dus zeker een goede trui mee.

   • De tent krijg je in een grote doos afgeleverd in het eerste hotel waar je slaapt. Bewaar de doos goed, want op de laatste dag pak je alle spullen weer in de doos en plak je het retourlabel erop. Dit retourlabel zit al in de doos. Bij het dichtstbijzijnde UPS point lever je de doos in, en that’s it! Van ons krijg je een lijst met UPS inleverpunten, wel zo makkelijk.

   Stel je reis samen en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel

   tram san francisco amerikaDag 1 t/m 3 – San Francisco inclusief treasure hunt

   Je komt aan in San Francisco en slaapt 3 nachten in een prettig hacienda hotel mét zwembad dicht bij de luchthaven. De huurauto haal je pas op dag 3 op, want die heb je deze dagen nog niet nodig. Met openbaar vervoer, het BART systeem, ben je vanuit je hotel in een half uur midden in het centrum.

   Op dag 2 ga je ’s morgens met de kids op treasure hunt door San Francisco. Samen met Beth of Linda ga je gelukskoekjes zoeken in Chinatown, tel je scherpe bochten op de steilste weg en speel je een soort ‘Wie is de Mol’.

   Je hebt verder genoeg tijd om de stad zelf te ontdekken of om bijvoorbeeld op dag 3 Alcatraz te bezoeken. Dit kunnen wij ook voor je regelen.

   Dag 4 t/m 6 – Yosemite – reistijd ca. 4 uur Yosemite gezinseris - AmerikaKids

   De kampeerspullen zijn naar je hotel gestuurd, en daar wil je niet mee slepen. Haal daarom eerst je huurauto op, rijd terug naar het hotel en laad de spullen in. Dat scheelt een hoop gedoe. Daarna ga je op weg en rijd je in ca. 4 uur naar Yosemite.

   Afhankelijk van de beschikbaarheid slaap je ín het park óf op maximaal een uur van de ingang. In het park slaap je midden in de natuur, dicht bij de trails die je kunt hiken.
   Buiten het park is natuurlijk wat verder rijden van het park maar heb je weer het voordeel van een zwembad en speeltuin op de camping.

   Tent opzetten voor de eerste keer – duur ca. 15 minuten

   Ja nu ben je in Yosemite en is het tijd om die tentjes op te zetten. Het is supersimpel, zelfs voor onervaren kampeerders. Onze collega’s Katja en Anne-Marie die het hebben getest. In minder dan 15 minuten stonden de tentjes en waren ze ready to sleep.

   Dag 7 en 8 – Sequoia reuzenbomen – reistijd ca. 3 uur

   Van Yosemite ga je de hoogte in. Letterlijk want het Sequoia nationale park ligt op zo’n 2000 meter. Dit is dé plek waar de grootste bomen ter wereld staan waar je tussendoor kunt hiken en ze natuurlijk ook even kan omarmen, als het je lukt want ze zijn niet alleen groot, ook nog eens heel breed.

   Je zet je tentje op in het nationale park. De campings zijn eenvoudig, maar oh zo mooi. Hier slaap je midden in de natuur, in het bos. De plek heeft een kampvuurplaats en ’s avonds zie je bij alle plekken kampvuurtjes branden. Ook heb je een bearlocker, want in Sequoia wonen zwarte beren. Volg de instructies goed op en je hebt geen last van ze.

    

   zwemmen bij de campingDag 9 en 10 – Lake Isabella – reistijd ca. 2,5 uur

   De bossen en hoge bomen laat je nu achter je en langzaam wordt het landschap droger en droger, je gaat richting de woestijn. De komende twee nachten slaap je bij het meer Lake Isabella. Een groot meer waar je goed kunt kayakken, vissen, bootje varen en zwemmen. Het kleine dorp Kernville is niet meer dan een paar huizen met een diner. En juist dát is de charme hier. Het ouderwetse Amerikaanse platteland.

   Dit is ook een ideale tussenstop op weg naar Vegas. Want van Sequoia direct naar Las Vegas is een hele lange dag. Zo onderbreek je de lange rit en het is de enige plek in je reis waar je aan een groot meer zit.

    

   Dag 11 en 12 – Las Vegas inclusief limotour – reistijd ca. 4,5 uur

   Yeah je bent in Vegas aangekomen na zo’n 4,5 uur rijden! Welkom in de bizarre wereld van gekke hotels, casino’s en miljoenen lichtjes. En in de hitte want in de zomer kan het hier makkelijk 45 graden worden. Je slaapt daarom ook lekker in een een hotel op de strip met groot zwembad. Even niet kamperen (dat wil je hier ook niet want er is geen leuke camping in Vegas te vinden). De kampeerspullen laat je lekker in de auto die veilig bij het hotel geparkeerd staat.

   Rond 19:00 uur staat jullie glimmende limo klaar  voor een ritje over de, inmiddels verlichte, Strip. In het donker kijk je nog meer je ogen uit en is het bling bling all over the place!

   Dag 13 en 14 – Zion inclusief fietsen tussen rode rotsen – reistijd ca 3,5 uur

   De glitter en glamour laat je in Vegas en gaat naar je volgende plek; de rode rotsen van Zion. Dwars door het park rijd je naar Springdale. Een gezellig kunstenaarsplaatsje met restaurants en terrasjes waar je buiten kunt zitten.

   Zion is een populair park. We reserveren een camping in het park (op ca. 10 minuten van Springdale) en als het vol is slaap je op een camping in het dorp zelf.

   Wij regelen hier de huur van mountainbikes want je kunt hier dwars tussen de rode rotsen door fietsen. Het handige (en leuke) is dat je met de bus het park in kan, de fiets gaat mee voorop. En dan zoef je naar beneden en stop je waar je zin hebt. Zweten is het alsnog, want ook Zion is warm.

   Dag 15 en 16 – Bryce Canyon – reistijd ca. 1,5 uur

   Nog meer rode rotsen maar dan weer heel anders. Bryce Canyon is een soort zandtaartjes bouwen voor volwassenen. Tenminste zo ziet het eruit met pilaren van rode stenen die hoodoo’s heten. Je kunt wandelen naar verschillende uitzichtspunten én naar beneden de canyon in. Doe dit vooral ’s morgens of aan het einde van de dag, want anders is het erg heet.

   De camping die we regelen ligt vlak bij de ingang. Je kunt dan met de shuttlebus naar het park. Er is een zwembad en veel speelruimte. Als deze vol is slaap je in het dorpje Panguitch op een half uur rijden. Dit is een hele vriendelijke camping met groot tentenveld en ook een zwembad.

   Verenigde Staten Familierondreis - Grand CanyonDag 17 en 18 – Grand Canyon – reistijd ca. 5 uur.

   Last but not least; de Grand Canyon! Het is een lange dag rijden vanaf Bryce Canyon. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken zoals bij Page/ Lake Powell en de Horseshoe bend.

   Ook bij de Grand Canyon kun je midden in het park overnachten. Dit is heel populair dus als het vol is boeken wij een prettige camping aan de toegangsweg richting Grand Canyon. Er is een zwembad, een speeltuintje en coffeebar. Verder zijn het wat kale plekken maar het is vooral heel handig om naar de Grand Canyon te gaan.

   Dag 19 en 20 – Phoenix en vertrek – reistijd ca. 3 uur

   En dan is de laatste dag alweer aangebroken. Op je gemak pak je de tent in. De opgevouwen doos mag weer in elkaar gezet worden want alle kampeerspullen moeten er weer in. Plak hem daarna dicht en plak het retourlabel erop. Dit zat in de doos toen je hem kreeg. Daarna kun je hem in Williams inleveren bij het UPS point. Heel simpel, je levert de doos in en het is klaar.

   ’s Avonds slaap je in een comfortabel hotel in de wijk Scottsdale, Phoenix. Eindelijk weer een eigen douche! En een zwembad waar je al het woestijnzand eraf kan zwemmen. In zo’n 10 minuten lopen ben je in het oude centrum (1 straat) waar je nog wat souvenirs kunt shoppen en wat kunt eten. De volgende dag is het een klein half uur naar de luchthaven waar je de auto weer inlevert en terug naar huis vliegt.

   Los Angeles Amerika - strand Marina del ReyOptionele verlenging – Los Angeles

   Wil je je reis verlengen met een paar dagen in het hotel bij het strand van Los Angeles? Dat kan!

    

   Vanuit de Grand Canyon rijd je, met een overnachting in Needles, naar de kust bij Los Angeles. Hier check je in bij je hotel en geef je de tent af bij het desbetreffende inleverpunt. De laatste dagen van de reis kan je heerlijk relaxen aan het strand of je zoekt de reuring van de stad Los Angeles op.

   Kamperen in Amerika is een avontuur! Kampvuurtjes maken, bbq’en en vooral heel veel buiten zijn. Juist dat laatste vond ik zo fijn. Je maakt lange dagen in de auto, zit dus ook veel binnen maar op de camping ben je buiten en zit je in de natuur. De kids hebben alle ruimte om buiten te spelen en lekker rond de tent te scharrelen.